avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate electronul

Activitate electronul

Multumesc pentru raspuns. Din ce am citit pe acest forum cat si pe altele, cea mai buna cale de urmat este cea a negocierilor directe cu cei de la eos. Sa le cer toate actele din care sa rezulte sumele pe care le cer ei, precum si faptul ca sunt indreptaiti sa ceara aceste sume. Cat despre banca, eu cred ca au incasat deja imprumutul, din moment ce contractul este reziliat. Ce ma deranjeaza cel mai mult este modul in care cei de la eos trateaza aceste probleme. Nu vin sa-ti propuna o solutie amiabila si convenabila pentru achitarea acestei sume, vor toti banii o data, ceea ce este imposibil pentru ca nu am acesti bani. In conceptul lor reesalonarea unei datorii inseamna achitarea ei in cateva rate, 3 maxim 4 rate. Din pacate legea, nu apara atat de mult interesul cetateanului pe cat am spera noi sa o faca. Din legile pe care le-am citit, cele care tin de aceste proceduri, reiese ca cetateanul, care vrea sa fie onest, nu poate sa faca acest lucru, fiind fortat sa recurga la tot felul de lucruri pentru a putea supravietui unui astfel de proces. Din pacate moralitatea este vazuta numai in favoarea acestor tipuri de firme, care nu vor altceva decat sa-ti ia tot ce ai ca sa isi mai rotunjeasca profitul. Sper doar ca situatia sa se rezolve intr-un mod cat mai convenabil pentru mine.
Eu vad aceasta lege a prescriptiei ca un lucru bun. Sa va explic si de ce. Eu, am contractat un credit in 2005, am platit ceva din acel credit pana la un moment, cand din motive cat se poate de normale, adica am ramas fara job, nu am mai putut plati. Dupa aproximativ jumatate de an, m-am dus la banca sa reiau plata creditului, dar banca a refuzat acest lucru spunand ca acel contract este deja reziliat si ca eu trebuie sa pletsc restul sumei integral. Evident ca acest lucru nu am avut cum sa fac. Acum, de aproximativ 3 luni, cei de la KSI ma tot contacteaza ca sa le platesc, ghici ce suma? Toata suma din contractul de imprumut plus dobanzile penalizoatoare aferente acelei sume. Va intreb pe voi, cei moralisti, vi se pare corect ca eu sa fiu nevoit sa platesc ceva care deja a fost platit? Vi se pare corect ca acele rate care sunt deja prescrise sa le platesc? Asta numai pentru ca cei de la KSI sau de la banca, au stat pana in ultimul moment ca sa mai adauge niste bani la suma de plata, din dobanzile penalizatoare. Dupa cum a spus mai sus AVLIL, fiecare vede legea in felul lui, eu incerc sa vad legea in interesul meu si pentru a ma proteja pe mine, doar asa este normal. Si vi se pare normal ca banca, dupa ce a incasat valoarea contractului de la compania de asigurari, asigurare platita din banii mei, sa vanda datoria mea unei firme de recuperare pentru a fi obligat sa platesc ceva care este deja platit? Spuneti voi unde este moralitatea si eventual legalitatea in tot acest lucru. Sunt convins ca sunt foarte multe persoane intr-o situatie asemanatoare.
Cu privire la acest decret, articolul 12 spune asa: "ART. 12
In cazul cind un debitor este obligat la prestatiuni succesive, dreptul la actiune cu privire la fiecare din aceste prestatiuni se stinge printr-o prescriptie deosebita.". As vrea sa stiu si eu, daca se poate, ce inseamna "prescriptie deosebita" ca nu am reusit sa gasesc o definire a acestui termen. Multumesc.
Salutare tuturor. Am citit si eu despre eos ksi. Am si eu o problema asemanatoare, tot cu un credit, la care am achitat ceva din el. Problema mea este impartita in 2 parti:
-in momentul in care am vrut sa reiau achitarea creditului, cei de la banca au spus ca nu mai am cum sa fac acest lucru, in varianta initiala de rate, singura optiune fiind cea de achitare integrala.
-creditul se aproprie de acei 3 ani de la ultima rata achitata de mine, si evident am fost sunat de cei de la ksi.
Eu vreau sa stiu cum pot face ca sa mai aman lucrurile cu cei de la ksi, pentru a trece acesti 3 ani, ptr ca dobanzile si penalitatile cerute de ei sunt imense. Eu as vrea sa achit acest credit, dar nu in varianta celor de la ksi, ci in varinata bancii, evident cu dobanda penalizatoare care reiese din contractul meu cu banca, ptr ca asa mi se pare normal. Nu mi se pare normal sa achit niste penalitati nejustificate catre o firma cu care nu am nici o legatura, in speta, eos ksi. Pana in acest moment nu am primit decat telefoane, sms-uri si o notificare scrisa in care sunt "somat" sa platesc suma respectiva in termen de 48 de ore. Va multumesc.