avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate RobertoM

Activitate RobertoM

dle Popa Gheorghe,

De pe site-ul pe care mi l-ati dat:

Aceștia împart, în general, cheltuielile implicate de achiziția și instalarea stațiilor de încărcare electrice. În cazul în care se face o montare de stație de încărcare electrică la nivel de bloc de apartamente, trebuie să se elibereze și o Autorizație specială de construire a acesteia.

Inteleg bine? deci daca este o statie a tuturor din bloc montata de toti proprietarii, atunci este nevoie de o autorizatie speciala de construire a acesteia. Iar daca montez pentru uz propriu doar pe locul meu de parcare, atunci nu ma incadrez aici si nu mai imi trebuie aceasta autorizatie?
am vorbit cu un electrician autorizat ANRE. Dansul spune ca nu trebuie. Dar Asociatia insista sa le prezint autorizatia de constructie si certificatul de urbanism. Au dreptul sa imi ceara asa ceva Asociatia, daca electricianul autorizat monteaza si el considera ca e ok?

Multumesc pentru clarificare
Doresc sa montez o statie de incarcare lenta pentru vehiculul meu electric (uz propriu), pe locul meu de parcare pe care il detin cu CF, in subteranul unui bloc in care locuiesc. Statia va fi legata la curent din contorul meu al apartamentului meu.
Am inteles ca este nevoie de acordul a doua treimi dintre proprietari, pentru traversarea spatiilor comune. Acum, intrebarea mea este daca imi trebuie si autorizatie de constructie sau certificat de urbanism?
Este vorba de o statie simpla de genul acesta:
[ link extern ]

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu este nevoie de vot in adunarea generala si nici de decizia comitetului executiv. Dar aveti nevoie de aprobarea a doua treimi din proprietari.

Articolul 39 din legea 196/2018
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.

Cum suna intrebarea pe care trebuie sa o pun proprietarilor in acest caz? Trebuie explicitat motivul pt care imi pun o priza (de exemplu sa incarc o masina electrica), sau pot sa ii intreb doar daca sunt de acord cu trecerea unui cablu electric prin spatiile comune? Practic, va intreb, cu ce anume trebuie ei sa fie de acord?

Tabelul nominal de semnaturi il primesc in mod normal de la asociatie?
Buna ziua.

Am un loc de parcare in subteranul unui bloc si doresc sa imi montez o priza pentru curent electric. Doresc sa iau o firma autorizata care sa faca traseul unui cablu electric de la locul de parcare pana la contorul meu de apartament care este la parter. Acest traseu ar urma sa treaca evident prin spatiile comune ale blocului. Deja exista un pat de cabluri pe deasupra, prin spatiile comune. Ar fi nevoie sa mai adaug si eu cablul meu personal.

Am nevoie de semnaturile de la 50%+1 dintre proprietari sau de semnaturile a 2/3 dintre proprietari?

Este suficient tabel nominal cu semnaturile sau trebuie si vot favorabil in AG ?

Multumesc