avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pentru a trage un cablu electric in subteran la bloc, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pentru a trage un cablu electric in subteran la bloc, este nevoie de 50%+1 sau 2/3 ?

Buna ziua.

Am un loc de parcare in subteranul unui bloc si doresc sa imi montez o priza pentru curent electric. Doresc sa iau o firma autorizata care sa faca traseul unui cablu electric de la locul de parcare pana la contorul meu de apartament care este la parter. Acest traseu ar urma sa treaca evident prin spatiile comune ale blocului. Deja exista un pat de cabluri pe deasupra, prin spatiile comune. Ar fi nevoie sa mai adaug si eu cablul meu personal.

Am nevoie de semnaturile de la 50%+1 dintre proprietari sau de semnaturile a 2/3 dintre proprietari?

Este suficient tabel nominal cu semnaturile sau trebuie si vot favorabil in AG ?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
RobertoM, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 18:18, 8 Octombrie 2024
Buna ziua

Nu este nevoie de vot in adunarea generala si nici de decizia comitetului executiv. Dar aveti nevoie de aprobarea a doua treimi din proprietari.

Articolul 39 din legea 196/2018
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Nu este nevoie de vot in adunarea generala si nici de decizia comitetului executiv. Dar aveti nevoie de aprobarea a doua treimi din proprietari.

Articolul 39 din legea 196/2018
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.

Cum suna intrebarea pe care trebuie sa o pun proprietarilor in acest caz? Trebuie explicitat motivul pt care imi pun o priza (de exemplu sa incarc o masina electrica), sau pot sa ii intreb doar daca sunt de acord cu trecerea unui cablu electric prin spatiile comune? Practic, va intreb, cu ce anume trebuie ei sa fie de acord?

Tabelul nominal de semnaturi il primesc in mod normal de la asociatie?
Nu inseamna neaparat ca veti primi acordul sa trageti priza, indiferent ca aveti acordul a doua treimi.
Asociatia de proprietari prin presedinte si comitet decide daca sa va dea acord dupa ce aveti semnaturile.

citi aici

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Riscul de a lua foc si regulile pe care alti le aplica deja in starinatate vor fi in curand si la noi.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2024
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, proprietar apartament, proprietar loc de parcare ... CatalinGabriel CatalinGabriel Bună ziua, Proprietar apartament, proprietar loc de parcare subteran. Doresc montaj priza încărcare mașină la loc de parcare Alimentarea se face direct ... (vezi toată discuția)
Etape construire rampă de acces în bloc Nala1 Nala1 Dragă comunitate, pentru construirea unei rampe de acces în bloc pentru persoanele cu dizabilități: -pentru acordul din partea proprietarilor din bloc, de ... (vezi toată discuția)