Buna seara!
Sunt într-o situație care mă depășește și m-ar ajuta enorm sfaturile dumneavoastră.
Situația este urmatoarea: sunt căsătorită de 10 ani, înainte de căsătorie el avea o garsoniera cumpărată prin prima casa la care am contribuit amândoi. In timpul casniciei am făcut doi copii si am achiziționat o casa în care locuiesc eu cu cei doi copii, el fiind plecat de acasă cu actuala partenera de 3 ani.
Salariul meu a fost unul mediu de 600-700 euro, iar al lui mult mai mare decât al meu. Acum dorește să divorțăm la notar iar eu nu știu ce este mai bine sa fac din punct de vedere legal pentru a nu fi evacuată din locuința (casa luată în timpul căsătoriei) sau aceasta sa intre la partaj.
Ce sfaturi îmi oferiți în legătură cu procedura de divorț notariala? La ce lucruri trebuie sa fiu atenta, cum stabilesc programul (nu îl interesează prea mult sa îi vadă), pensia alimentara cum va fi stabilită? Am dreptul la procent din dividende sau profit din vânzări sau doar din salariu?
Partajul se poate face la cabinet notarial sau numai la tribunal? Ținând cont că, copiii sunt mici se poate sa fim dați afară din casă în caz că el dorește să vândă?
Copiii au cota parte din locuința fiind minori, exista o lege în acest sens?
Se tine cont la un eventual partaj de diferența salarială dintre noi doi?
Poate pune anumite clauze la divorț care sa îmi facă rău?
Va mulțumesc anticipat pentru eventualele sfaturi, raspunsuri și timp acordat