avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator7777

Activitate Utilizator7777

Imi puteti indica va rog si articolul de unde rezulta ca tatal beneficiaza doar de o luna de concediu si nu de 2 luni? Multumesc pentru raspuns.

Cornel Vasile a scris:

La 27.01.2025 , mama trebuie sa revina la munca .

HOTĂRÂRE nr. 865 din 14 septembrie 2023pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011 a intrat in vigoare la 19 septembrie 2023

OUG 111/2010
art.25
....
(4) În cazul persoanei îndreptățite care are calitatea de salariat și care se întoarce la activitatea profesională, aceasta are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.

Buna ziua
Am urmatoarea speta. Copil nascut pe 26 februarie 2023. Mama aflata in concediu crestere copil. Tata angajat. Care este data la care mama trebuie sa se reintoarca la serviciu. Unii spun ca tatal are 2 luni de concediu, unii spun ca are 1 luna. Rog de asemenea sa imi spuneti cu cate zile inainte trebuie anuntat angajatorul cu privire la reintoarcerea mamei la serviciu. Rog sa imi dati si baza legala. Multumesc anticipat.