avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate Antoba1979

Activitate Antoba1979

Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Este un caz foarte complicat.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca faptele lui sunt doar delicte civile se poate intenta proces civil.

Trebuie analizat în concret dacă există vreo infractiune.
Trebuie văzut de avocat ce a postat, in ce condiții, etc.
Este mai dificil decât pare și în România legea este inapoiata fata de SUA.

La o primă vedere nu se vede nicio infractiune.

Trebuie discutat cu avocatul angajat și Legea aplicabilă.
Cam 20 de minute ar dura numai discuția pe analiza cu legea aplicabilă.

București 2024

Buna dimineața,

Da, probe sunt.

Dapix a scris:

În România nu este intracțiune penală insulta, calomnia și defăimarea.
Îl puteți da în judecată doar pe civil. Doar dacă aveți probe să dovediți.

Calomnie, divorț
Problemele au început într-o țară străină.
Din cauză că nu am mai suportat abuzurile psihice asupra mea și mai ales a copiilor, la propunerea autorităților de a mă ajuta, am plecat cu copii din casa. Soțul a continuat să facă declarații, plângeri aiurea la poliție și până la urmă a fost obligat la terapie/ tratament și de a primi un diagnostic corect.
Are toate simptomele unui om cu schizofrenie paranoidă și comportament narcisist, m-a și amenințat.
El sa întors în România și a înaintat divorț cu acuzații mincinoase și luptam pt custodia copiilor. A pierdut un proces pe ordonanța prezidențiala,a făcut apel, acu a contestat apelul.
Procesul de divorț e plin cu acuzații false, dovezi fabricate, poze cu mașini și zice că e a amantului meu, că fac parte din grupare criminala, că mă droghez, că fac prostituție și fiica mea e și ea obligată, că-mi traumatizez copii și alte iluzii. Nu este nimic adevărat.
El a depus documente la dosar de la trei psihiatrii că el nu are probleme psihice.
Zilele trecute a postat pe Facebook lucruri personale de ale mele, plus acuzațiile false asupra mea, minciuni.
Vreau că cineva să-l pună la punct din punct de vedere legal.
Ce șanse am daca ii deschid un proces penal pentru calomnie, defăimare?
In străinătate unde am locuit împreună și a fost sub supravegherea medicilor, de la un birou de avocatura și poliția mi-au zis sa am grija de mine și de copii, nu are rost sa incep proces.
Cu toate că se vede clar că nu e ok mintal, încă nu exista documente în acest sens.
Am lăsat mult de la mine, însă e prea de tot ce urat și câte minciuni vorbește despre mine.
Mulțumesc în avans pentru orice răspuns.
Cu stima A