avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calomnie, divorț Problemele au început într-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calomnie, divorț Problemele au început într-o țară străină. ...

Calomnie, divorț
Problemele au început într-o țară străină.
Din cauză că nu am mai suportat abuzurile psihice asupra mea și mai ales a copiilor, la propunerea autorităților de a mă ajuta, am plecat cu copii din casa. Soțul a continuat să facă declarații, plângeri aiurea la poliție și până la urmă a fost obligat la terapie/ tratament și de a primi un diagnostic corect.
Are toate simptomele unui om cu schizofrenie paranoidă și comportament narcisist, m-a și amenințat.
El sa întors în România și a înaintat divorț cu acuzații mincinoase și luptam pt custodia copiilor. A pierdut un proces pe ordonanța prezidențiala,a făcut apel, acu a contestat apelul.
Procesul de divorț e plin cu acuzații false, dovezi fabricate, poze cu mașini și zice că e a amantului meu, că fac parte din grupare criminala, că mă droghez, că fac prostituție și fiica mea e și ea obligată, că-mi traumatizez copii și alte iluzii. Nu este nimic adevărat.
El a depus documente la dosar de la trei psihiatrii că el nu are probleme psihice.
Zilele trecute a postat pe Facebook lucruri personale de ale mele, plus acuzațiile false asupra mea, minciuni.
Vreau că cineva să-l pună la punct din punct de vedere legal.
Ce șanse am daca ii deschid un proces penal pentru calomnie, defăimare?
In străinătate unde am locuit împreună și a fost sub supravegherea medicilor, de la un birou de avocatura și poliția mi-au zis sa am grija de mine și de copii, nu are rost sa incep proces.
Cu toate că se vede clar că nu e ok mintal, încă nu exista documente în acest sens.
Am lăsat mult de la mine, însă e prea de tot ce urat și câte minciuni vorbește despre mine.
Mulțumesc în avans pentru orice răspuns.
Cu stima A

Cel mai recent răspuns: Antoba1979 , utilizator 07:50, 19 Octombrie 2024
În România nu este intracțiune penală insulta, calomnia și defăimarea.
Îl puteți da în judecată doar pe civil. Doar dacă aveți probe să dovediți.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Daca faptele lui sunt doar delicte civile se poate intenta proces civil.

Trebuie analizat în concret dacă există vreo infractiune.
Trebuie văzut de avocat ce a postat, in ce condiții, etc.
Este mai dificil decât pare și în România legea este inapoiata fata de SUA.

La o primă vedere nu se vede nicio infractiune.

Trebuie discutat cu avocatul angajat și Legea aplicabilă.
Cam 20 de minute ar dura numai discuția pe analiza cu legea aplicabilă.

București 2024
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna dimineața,

Da, probe sunt.

Dapix a scris:

În România nu este intracțiune penală insulta, calomnia și defăimarea.
Îl puteți da în judecată doar pe civil. Doar dacă aveți probe să dovediți.

Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Este un caz foarte complicat.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca faptele lui sunt doar delicte civile se poate intenta proces civil.

Trebuie analizat în concret dacă există vreo infractiune.
Trebuie văzut de avocat ce a postat, in ce condiții, etc.
Este mai dificil decât pare și în România legea este inapoiata fata de SUA.

La o primă vedere nu se vede nicio infractiune.

Trebuie discutat cu avocatul angajat și Legea aplicabilă.
Cam 20 de minute ar dura numai discuția pe analiza cu legea aplicabilă.

București 2024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afirmatii defaimatoare in sala de judecata buna ziua, in situatia ... colinsmarty colinsmarty Afirmatii defaimatoare in sala de judecata Buna ziua, In situatia in care una dintre partile procesuale( deci nu avocatul) a facut afirmatia in fata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt in divorț și soția ma tot acuza in sms-uri ... Sorin7777 Sorin7777 Buna ziua Sunt in divorț și soția ma tot acuza in sms-uri cum aș avea o alta familie si copil! Întrebarea mea este o pot da in judecată pentru acuzați ... (vezi toată discuția)
Stimati avocați, trăim în străinătate și suntem în divorț. ... Vogels1980 Vogels1980 Stimati avocați, Cetățeni români, trăim în străinătate și suntem în divorț. Din cauza abuzurilor psihice a tatălui asupra mamei și copiilor, mama ... (vezi toată discuția)