avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Afirmatii defaimatoare in sala de judecata Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Afirmatii defaimatoare in sala de judecata Buna ziua, In situatia ...

Afirmatii defaimatoare in sala de judecata

Buna ziua,
In situatia in care una dintre partile procesuale( deci nu avocatul) a facut afirmatia in fata judecatorului ca “la dosar exista expertize false”, fara sa probeze acest lucru in vreun fel, poate fi avertizat ca a savarsit un delict?
Din ce am citit, prin aceasta afirmatie grava, partea defaimeaza cealalta parte opusa, ca ar face asemenea fapte ilicite ( din ce am este vorba de uz de fals in inscrisuri) si indirect acuza expertizii de fals in act.
Mentionez ca nu este prima data cand se fac afirmatii grave pe care nu le probeaza, doar cu scopul de a defaima partea opusa si de a capta atentia instantei asupra unor fapte fabulate.

Va rog mult un sfat juridic cum sa procedez.
Cu stima!

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2023
colinsmarty, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:25, 18 Septembrie 2023
Nu exista infractiunea de "aparare mincinoasa". Iar avocatul dvs. nu e platit sa stea ca mortu-n papusoi, putea zice ceva pe tema asta in sala de judecata.
Corect, iata ca nu a zis nimic si da, partea opusa se foloseste de acest “prerogativ” de care inteleg ca nu poate fi sanctionat in vreun fel , cu toate ca repet defaimarea nu a fost facuta de abocat, ci partea procesuala insasi( parat). Si totusi, nu putem eluda asemenea aspecte grave, unde ar aduce la cunostinta unei instante ca partea opusa( reclamantul) ar fi sarvarsit o infractiune si mai mult ca ar face parte dintr-un grup infractional. Cred ca asta se traduce prin sintagma “exista la dosar expertize pe acte false”. Este un cetean al Romaniei care ar trebui sa raspunda pt cele afirmate si nu stiu daca acest aspect mai face parte din “aparare”, care aparare trebuie facuta in spiritul si temeiul legii pana la urma.

tgeorgescu a scris:

Nu exista infractiunea de "aparare mincinoasa". Iar avocatul dvs. nu e platit sa stea ca mortu-n papusoi, putea zice ceva pe tema asta in sala de judecata.

Corect, iata ca nu a zis nimic si da, partea opusa se foloseste de acest “prerogativ” de care inteleg ca nu poate fi sanctionat in vreun fel , cu toate ca repet defaimarea nu a fost facuta de avocatul sau, ci de partea procesuala insasi( parat). Si totusi, nu putem eluda asemenea aspecte grave, unde ar aduce la cunostinta unei instante ca partea opusa( reclamantul) ar fi sarvarsit o infractiune si mai mult ca ar face parte dintr-un grup infractional. Cred ca asta se traduce prin sintagma “exista la dosar expertize pe acte false”. Este un cetean al Romaniei care ar trebui sa raspunda pt cele afirmate si sa le demonstreze si nu stiu daca acest aspect mai face parte din “aparare”, care aparare trebuie facuta in spiritul si temeiul legii pana la urma. Pana urma acuzele sunt grave si nu se poate sa se mearga pana acolo. Pe o asemenea afirmatie, la o adica, oricand reclamantul se poate trezi cu o autosesizare din partea procuratorii.

tgeorgescu a scris:

Nu exista infractiunea de "aparare mincinoasa". Iar avocatul dvs. nu e platit sa stea ca mortu-n papusoi, putea zice ceva pe tema asta in sala de judecata.

Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
colinsmarty, utilizator
Pedeapsa pentru minciuni este ca judecatorul nu-l va crede si va pierde procesul. Mai departe, nu exista infractiunea de "defaimare". E dreptul lui sa pretinda ce vrea, judecatorul nu e prost si nu e obligat sa-l creada pe cuvant de onoare. Daca vrea sa conteste expertii, trebuie sa comande o contra-expertiza. Altfel ce pretinde el sunt doar vorbe goale.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente constitutive ale infractiuni VONPAUL006 VONPAUL006 Intr-o actiune piritii prezinta in intimpinare lucruri mincinoase. Am sesizat Parchetul pentru fals de declaratii, art.292 C.P. Parchetul in ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata pe baza unor date false VONPAUL006 VONPAUL006 Am fost dat in judecata pentru recuperarea unei sume de bani folosind date false. Pot sa fac plingere penala pe baza cererii de ... (vezi toată discuția)