avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate Teo.C.11

Activitate Teo.C.11

Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Menționez că nu l-am jignit, doar îi repetam într-una să vorbească română. Și spunea = ce română ..... aaaa deci știe ..... mno ..... 7 ani chiar am fost lucrătorul bun și milos cu ei .... le traduceam tot .... le explicam tot .... în engleză, evident. Azi noapte doar i-am rugat să bage cârpele și mopurile folosite tot de ei la curățarea bucătăriei și a răspuns cum a răspuns, că zona de culise și spălarea nu sunt responsabilitatea oamenilor din bucătărie.
Ok. S-a terminat cu bunul samaritean din mine. Să-și folosească telefoanele la google translate.
Bună dimineața.
Mă numesc Teodora. Lucrez la Mcdonalds. Avem lucrători din Sri Lanka veniți la muncă. Au 7 ani de vechime în companie. Unii au învățat puțin lb română, unii deloc (sau înțeleg și totuși nu vor să vorbească limba română). În tura de noapte m-am certat în engleză cu unul dintre ei despre sarcinile de lucru neefectuate - respectiv asigurarea punerii la spălat a mopurilor și cârpelor folosite la curățarea podelei în bucătărie și a ustensilelor. El zice că ”zona de culise și mașinile de spălat, nu sunt responsabilitatea oamenilor din bucătărie” .... în condițiile în care suntem 5 oameni pe toată tura și fiecare trebuie să ajute pe fiecare. Nu există zona mea și zona ta.
Bun. Ideea este că m-am supărat și i-am spus că de azi înainte, eu nu mai vorbesc cu el și cu celălalt rebel, nu mai vorbesc engleză. I-am folosit expresia și am spus = nu e responsabilitatea mea să vorbesc cu tine engleză, pentru că nu sunt translator. Ești în România de 7 ani, vorbește română”. M-a înjurat, l-am înjurat cu bine-cunoscutul f.you ..... și gata. Eu sunt instructor, sunt de 15 ani în companie, dar nu sunt plătită să fiu și translator, deși timp de 7 ani, atât eu cât și colegii mei i-am instruit folosind lb engleză.
După tot acest intro, întrebarea mea este = mă poate obliga cineva să mai vorbesc în continuare engleză cu ei ? .... pentru că nu este prevăzut așa ceva în contractul individual de muncă.
Mulțumesc.