avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate jonnybravo2024

Activitate jonnybravo2024

Probleme cu instalatiile sanitare si defecte la finisaje intr-un apartament nou

Buna ziua,

Am cumparat recent un apartament nou, iar la scurt timp dupa mutare am inceput sa observ cateva probleme destul de serioase. Spre exemplu, la doar cateva saptamani de la predarea apartamentului, au aparut infiltratii la nivelul peretilor din baie si bucatarie. In plus, finisajele din living si dormitor, precum vopseaua si tencuiala, au inceput sa crape in anumite locuri, iar cateva placi de gresie s-au desprins.

Am incercat sa contactez dezvoltatorul pentru a rezolva aceste probleme, insa raspunsurile lor au fost evazive, iar echipa trimisa sa evalueze a spus ca ar putea fi vina umiditatii din apartament si ca ei au respectat normele de constructie. Nu mi se pare normal sa am astfel de probleme la un apartament nou, mai ales ca sunt inca in perioada de garantie.

Intrebarea mea este: ce drepturi am in aceasta situatie si cum ar trebui sa procedez pentru a ma asigura ca problemele vor fi rezolvate? Este recomandat sa angajez un expert tehnic pentru evaluarea lucrarilor sau exista alte metode mai rapide prin care as putea obtine o reparatie adecvata?

Multumesc!