Bună seara!
Va mulțumesc pentru răspuns și pentru timpul acordat.
Cei cinci elevi agresori aflați în toaleta,, de la clasa a opta, întâi i au tinut ușa sa nu poată ieși din wc, apoi și pe cea de la iesire din toaleta. Victima, fiul meu de clasa a sasea, a spus clar la politie ca i au spus 'de aici nu iesi' și ca i s a făcut frica. În toaleta se aflau 2 colegi de clasa de ai victimei. Aceștia au povestit în pauze. Pe mine m a sunat seara o colega. Aceasta colega a fost chemata la politie pentru declarație, a spus ca auzit de la cei doi martori, s a discutat în clasa.
A doua zi am fost la scoala, am aflat numele agresorilor, și am făcut sesizare la Directiune. Mi au răspuns după 2 săptămâni ca nu se vede nimic pe camera de luat vederi în prima pauza, asa am specificat eronat. Dar a fost în a doua pauza. Am revenit cu sesizare la Directiune spunând ca ar fi trebuit sa ancheteze incidentul și sa ia masurile care se impun. Cazul de bullying nu este izolat, clasele de a sasea și a opta sunt situate una lângă alta, cei de a opta întra des în sala la a sasea , ii terorizează. Colega chemata la politie a povestit tot ce se întâmplă.
Am așteptat ca directorii sa le dea un avertisment și sa propună scăderea notei la purtare. Sa existe o consecință a faptelor. Sa se ia o măsură.
De la politie aștept sa le dea o amenda, adică cineva sa ia totuși o măsură.
Victima face psihoterapie sa conștientizeze pericolul bullyingului și sa accepte ca nu mai pot sa ii dau autonomie lăsând ul singur la scoala.
Am vrut sa se ia o măsură, sa nu se mai întâmple, sau se întâmple ceva mai grav, atât. Dar tendința e de a musamaliza totul, de la profesori, directori, politie. Chiar și inspectoratul școlar județean.
Ne am simțit nedreptățiți pentru ca cei în măsură nu își fac treaba. Am așteptat doar ridice un deget, știind ca Regulamentul de ordine interioara nu mai prevede masuri aspre, practic nu mai au pârghii, dar am așteptat sa faca ceva, orice, numai sa se vadă ca a fost luata o măsură.
Acum as vrea sa știu unde sa reclam Politia Orașului daca nu ia nici ea nici o măsură..
Va mulțumesc!
Liliana Gradinaru a scris:
Intai nu stiu daca e bullying, pare un act singular de violenta. Nu stiu de ce ati fost la politie. Nu stiu ce ati asteptat de acolo.
Nu stiu raspunsul comisiei, daca e in scris, daca nu. Nu stiu daca aveti ajutorul unor persoane care sa cunoasca mentalitate victimei, e important. Nu e relevanta doar camera pt bullying.
Nu stiu ce scop aveti. In bullying cel mai important lucru este ca victima sa se reechilibreze, adesea ii face rau sa faca plangeri, sa retraiasca momentele si sa fie revictimizat. Asadar trebuie vazuta situatia in intregime.
Poate discutati cu un avocat sa va medieze cu scoala, politia, ceilalti parinti? Puteti negocia ceva? Pentru ca in situatia aceasta ati putea sa va axati pe copil. Sau detaliati-mi ce doriti sa obtineti, va rog, caci in functie de asta se face una sau alta...