Am o situatie un pic cam ciudata. Taica miu a intrat in tara si a oprit in primul punct de unde putea achizitionat rovienieta, respectiv o benzinarie care se afla la circa 100 de metri de frontiera. El a fost surprins de o camera de luat vederi din frontiera si a primit amenda, problema este ca el a stationat acolo facand pauza si urmand sa plece ziua urmatoare, asa ca a achizitionat rovinieta de pe ziua urmatoare. Chiar daca achizitiona de pe ziua in curs, conform OG 15/2002, art 1, alin (8*1) : Dacă ziua de început a perioadei de valabilitate a rovinietei este ziua în curs, valabilitatea acesteia începe
la ora înregistrării informaţiilor privind achitarea tarifului de utilizare în baza de date a SIEGMCR şi expiră la ora
24,00 a ultimei zile a duratei pentru care acesta a fost achitat.
Chiar daca selecta ziua curenta, valabilitatea incepea mai tarziu fata de momentul in care a fost surprins de camerele de supraveghere. Ma gandeam sa fac o contestatie deoarece amenda este destul de mare, in cuantumul a 3550 de lei, insa nu stiu daca am vreo sansa ca cererea sa fie admisa, altfel spus ori plateste acum jumatate din cuantum, ori facem o contestatie si risca sa fie respinsa si sa plateasca intreaga suma. Pareri?