avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Andr.carmen96

Activitate Andr.carmen96

Răspuns la discuția Trebuie sa declar banii primiți?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Sunt cateva semne de intrebare legate de situatia dvs:
1. banii ii primiti prin paypal
2. suma este destul de mare, iar luand in calcul faptul ca este o operatiune recurenta, e cu atat mai rau pt dvs.

ANAF s-ar putea sa fie cea mai mica problema a dvs.

E posibil ca situatia sa fie una perfect legitima, dar pentru ca e mai neobisnuita cu siguranta se vor aprinde niste beculete pe undeva.

Ar fi bine sa discutati situatia concreta cu un avocat care eventual sa va insoteasca la audieri cand veti fi chemata.

Andr.carmen96 a scris:

Nu am primit mai mult de 5000€ intr o tranzacție , dar în unele lui poate am primit și până la 15.000€ , însă repet , eșalonat .

Nu am depășit pragul de 25000 lei zic eu :(

La ce va referiți când spuneți ca fiind o situație recurentă e cu atât mai rău pentru mine?
Ce alte probleme aș mai putea întâmpina mai rău decât ANAF?

Dapix a scris:

300.000 EURO este o sumă colosală, este foarte greu de crezut că un străin face cadou o asemenea sumă enormă unui strain, fie ea și "iubită".

Dacă vreți să aveți siguranță, trebuie să vă facă pe această suma de bani, CONTRACT de donație la NOTAR.

Am primit acești bani eșalonat de a lungul timpului și nu am avut tranzacții unice mai mari de 5000€, nu am depășit pragul de 25000 lei intr o singura tranzacție …

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Donatiile sunt scutite de impozit, insa pentru sumele care depasesc 25000 lei trebuie contract de donatie la notar.

Mai departe, luati in calcul si ca inspectorii ANAF nu sunt naivi. Daca primiti constant "cadouri" s-ar putea sa aiba alta parare, mai ales cand suma totala este destul de mare.

Nu am primit mai mult de 5000€ intr o tranzacție , dar în unele lui poate am primit și până la 15.000€ , însă repet , eșalonat .

Nu am depășit pragul de 25000 lei zic eu :(
Bună ziua ! Primesc bani pe PayPal de aproximativ 4 ani de la iubitul meu din America .Am retras mereu pe contul meu de Raiffiesen .
Banii sunt sub formă de cadou și ajutor pentru chestiile de zi cu zi , școală etc . Am primit în jur de 300.000€. Trebuie să plătesc impozit dacă ei sunt cadou? Mulțumesc !