avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Trebuie sa declar banii primiți?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Trebuie sa declar banii primiți?

Bună ziua ! Primesc bani pe PayPal de aproximativ 4 ani de la iubitul meu din America .Am retras mereu pe contul meu de Raiffiesen .
Banii sunt sub formă de cadou și ajutor pentru chestiile de zi cu zi , școală etc . Am primit în jur de 300.000€. Trebuie să plătesc impozit dacă ei sunt cadou? Mulțumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Andr.carmen96 , utilizator 12:25, 5 Noiembrie 2024
300.000 EURO este o sumă colosală, este foarte greu de crezut că un străin face cadou o asemenea sumă enormă unui strain, fie ea și "iubită".

Dacă vreți să aveți siguranță, trebuie să vă facă pe această suma de bani, CONTRACT de donație la NOTAR.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Buna ziua

Donatiile sunt scutite de impozit, insa pentru sumele care depasesc 25000 lei trebuie contract de donatie la notar.

Mai departe, luati in calcul si ca inspectorii ANAF nu sunt naivi. Daca primiti constant "cadouri" s-ar putea sa aiba alta parare, mai ales cand suma totala este destul de mare.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Donatiile sunt scutite de impozit, insa pentru sumele care depasesc 25000 lei trebuie contract de donatie la notar.

Mai departe, luati in calcul si ca inspectorii ANAF nu sunt naivi. Daca primiti constant "cadouri" s-ar putea sa aiba alta parare, mai ales cand suma totala este destul de mare.

Nu am primit mai mult de 5000€ intr o tranzacție , dar în unele lui poate am primit și până la 15.000€ , însă repet , eșalonat .

Nu am depășit pragul de 25000 lei zic eu :(

Dapix a scris:

300.000 EURO este o sumă colosală, este foarte greu de crezut că un străin face cadou o asemenea sumă enormă unui strain, fie ea și "iubită".

Dacă vreți să aveți siguranță, trebuie să vă facă pe această suma de bani, CONTRACT de donație la NOTAR.

Am primit acești bani eșalonat de a lungul timpului și nu am avut tranzacții unice mai mari de 5000€, nu am depășit pragul de 25000 lei intr o singura tranzacție …

Da, dar ANAF s-ar putea să vă întrebe din ce provin acești bani.
Suspiciunea ANAF este dacă banii nu sunt spălare de bani, sau nu provin din infracțiuni, din furturi din bancomate......

Alte discuții în legătură

Am cumpărat un apartament cu bani de la concubinul meu. trebuie vreunul dintre noi să declare ceva la anaf? silviavarga silviavarga Buna seara, in 2013 am cumpărat un apartament in valoare de 60.000€ Cash, banii sunt făcuți cadou de concubinul meu, el este cetățean străin și ... (vezi toată discuția)
Bani transferati concubinei = venit nedeclarat? vlad067 vlad067 Buna ziua. Lucrez de cativa ani in strainatate iar salariul este platit direct in contul din tara, concubina fiind imputernicita. In fiercare luna virez toti ... (vezi toată discuția)
Am primit de la parinti o suma de 50000 lei din contul lor in ... mytzusky mytzusky Am primit de la parinti o suma de 50000 lei din contul lor in contul meu. Dupa am citit legea ca ar trebui facut act de donatie ca e suma mai mare de 25000 ... (vezi toată discuția)