Buna seara, in 2013 am cumpărat un apartament in valoare de 60.000€ Cash, banii sunt făcuți cadou de concubinul meu, el este cetățean străin și locuim împreuna in străinătate. Întrebarea mea este: trebuie eu sau el sa declare ceva anafului? Am sunat deja la ANAF am pus aceasta întrebare și mi s-a raspuns ca dacă am primit acești bani cu titlu gratuit drept cadou nu avem nici o obligație fata de fisc. Citind pe internet mam întâlnit cu diverse situații..tip contract de donație la notar. Sinceră sa fiu ma simt puțin confuza.. și as vrea sa știu dacă trebuie sa fac acel act notarial. Va mulțumesc anticipat. ( îmi cer scuze dacă am greșit categoria de forum )
Ar fi bine, ca sa aveti o dovada a provenienței banilor.
Nu știti cum evoluează relația cu iubitul. Mâine poimâine o sa sustina ca l-ati păcălit sau i-ati furat.
Oricum, acum e tardiv. Contractul de donație evident, ar fi trebuit încheiat înainte de cumpararea apartamentului.
Iti multumesc pentru raspuns...Problema mea este ca nu stiu daca trebuie sa declar ceva anafului..caci acesti bani Cash mi-au fost dati cadou in timp de concubinul meu, iar eu mi-am cumpărat o casa. Sincer as vrea sa procedez in vreun fel dar nu știu cum, fără sa aștept vreo somație din partea anafului. Pe net am mai citit și despre prescripția fiscală dar nu știu dacă in aceasta lege intra și cazul meu.
Parerea mea e sa stati linistita; nu cred ca veti primi nimic de la Anaf. Din descriere dvs, mi se pare ca alta e frica ce va face sa cereti ajutorul aici. Daca am dreptate, mai bine povestiti ce va doriti sa aflati cu adevarat, iar colegii avocati va pot ajuta! Succes, oricum ar fi!
DinuX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Donatiile nu se impoziteaza, deci nu sunt urmarite de ANAF. Dar ar fi fost bine sa aveti o dovada a provenientei banilor, altfel ar putea sa va puna niste intrebari. Cel mai des urmarite sunt transferurile de fonduri din conturi straine in conturi romanesti, bancile le raporteaza si au fost ceva persoane chemate sa dea declaratii. Ar putea sa ascunda prestari de servicii neimpozitate, spalare de bani s.a.m.d.