avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort, banca si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort, banca si partaj

Buna Ziua!

Sint imputernicit sa imi reprezint bunicii pentru o tranzactie imobiliara de 100 000+ euro.
Aceasta tranzactie nu va fi declarata nicaieri ca a fi "cadou" sau "donatie", ci pur si simplu virata in contul meu direct de la cumparatorul imobilului.

Intrebarile mele sint urmatoarele:

1. Trebuie sa explic cuiva, bancii sau fiscului cum de a aparut acea suma in contul meu?
2. In caz ca divortez, sotia poate cere jumate din acesti bani la partaj?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:16, 13 Iunie 2016
Orice virament bancar peste 15.000 de euro se declara la banca,in sensul specificarii provenientei banilor.Insa numai pentru a preveni spalarea de bani, e mai mult o formalitate.
Daca actionati exclusiv in numele bunicilor, ca un mandatar (imputernicit) nu se partajeaza suma cu sotia.
Chiar daca era donatie in timpul casatoriei, nu se partaja. Numai daca cumparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autosesizare autoritati-tranzactii bancare MariusA10 MariusA10 In perioada urmatoare vreau sa schimb niste BTC(bitcoin) in EUR/USD. Deci voi primi valuta in contul meu bancar. Este vorba de aproximativ 30,000 USD. 1) As ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pentru mama smith123 smith123 Vreau sa-i cumpar un imobil mamei mele, iar acesta va fi pe numele dansei, banii vor fi virati prin banca (fiind o suma mare), banii ii am deja intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Aport firma PUFACONT PUFACONT Multumesc mult pentru raspuns. La o societate patronul crediteaza firma co o suma sa zicem aproape lunar cu 20.000 sau 30.000 lei in functie de necesitate ... (vezi toată discuția)