avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Activitate Andra609

Activitate Andra609

In primul rand trebuie sa anunțați telefonic sau din aplicatie( daca aveti) emitentul cardului. De acolo el va îndruma, cel.mai probabil va emite altul și îl va trimite angajatorului
Sanctiune contraventionala primarie
Bună ziua, Am sesizat in scris primaria cu privire la niște nereguli ale construcției vecinului ( nerespectarea autorizației de construire) iar aceasta a răspuns ca a verificat și ca a luat masurile care se impun. Doar ca am dubii in privința acestor masuri luate. Pot obliga primaria sa spună punctual care sunt aceste decizii? Sau sunt strict secrete? Se poate verifica în vreun fel daca aceasta chiar a aplicat sanctiuni sau doar a aruncat un răspuns destul de vag și a clasat problema?
Mulțumiri!
Bună ziua,
O sa va mire și probabil o sa spuneți ca este imposibil ca niciuna din cele 3 autorități menționate de dvs sa NU își facă treaba însă noi am avut "norocul" acesta. Politia s a prezentat la fata locului la ridicarea gardului, împreună cu un reprezentant al urbanismului local, i-au solicitat autorizația de construire, vecinul a zis ca n-o are la fata locului dar o va aduce și pana atunci va sista lucrarea. De atunci avem o jumătate de gard de plasa, o bucata de casa, o jumătate de gard din lemn format din 4 șipci orizontale și deși primaria recunoaște ca vecinul nu are o autorizație de gard nu a aplicat nicio sancțiune. Ba mai mult, primaria a recepționat lucrările la casa ca atare pentru ca, citez, "primaria nu dispune de instrumente de măsurat cadastrale" ca să observe la recepție ca defapt casa nu e la 2 m de hotar ca-n autorizatie ci fix pe el. Doamna prezenta la recepție, din partea primariei, încă lucrează acolo, iar la adresa prin care le-am adus la cunoștință ca am acționat vecinul în instanta și ca vom depune plângere penala împotriva primariei pentru aceste abuzuri, a început sa plângă și sa ne roage sa nu facem asta ca ii vom lua pâinea de la gura pentru, cutez din domnia ei "o greșeală fără intentie". Pe de alta parte IJC a primit de asemenea o plângere de la noi cu rugămintea de a verifica modul în care s-a făcut receptia lucrarilor și respectarea prevederilor din autorizatie. Când s-a depus la registratura lor doamna de acolo a chemat un inspector sa verifice dacă e de competenta lor sa primească aceasta plângere. Domnul inspector l-a chemat pe director, împreună au studiat o coala A4 scrisa pe 10 rânduri și au conchis ca accepta plângerea dar e de văzut dacă au ce face, căci cel mai indicat e sa ne adresam instantei. Credeti-ma asta e pe scurt, ca să înțelegeți frustrarea și "increderea" în aceste autorități. Dar da, și asa e ceva e posibil în tara asta, va garantez, o trăiesc pe pielea mea.


hhs a scris:

Buna ziua,
O sa va mire faptul ca in Romania sunt unele institutii care chiar isi pot face "treaba" :primaria , politia, inspectoratul de stat in constructii, care au si posibilitatea sa dea amenzi si unele dispozitii care va vor fi de folos la tribunal......iar singurul lucru pe care il puteti face este sa il reclamati pe vecinul cu care nu v-ati putut intelege la primarie pt. construire fara autorizatie si la politie pt. tulburare de posesie daca si-a edificat constructiile pe terenul dvs si ulterior sa il actionati in judecata cu obligatie de a-si demola constructiile de pe terenul dvs ( obligatia de a face...) si sa solicitati despagubiri pt. fiecare zi in care nu ati putut beneficia de partea de teren pe care el a ocupat-o abuziv. Va incredintez ca la final va trebui sa va dea o suma frumusica!! ...deoarece cred ca nu isi va demola prea repede casa si gardul la sfarsit va va datora o suma destul de mare pe care o puteti recupera prin executor....!
Sfatul meu este sa obtineti autorizatie de construire pt. gardul dvs. chiar daca il construiti pe proprietatea dvs.

@adriandimitriu
Contează ce crede el despre un gard ridicat pe terenul meu? Mentionez din nou, întreaga fundație a gardului este pe terenul meu. Cătă vreme gardul respecta regulile de urbanism, iar eu obțin o autorizație la ce îmi mai folosește opinia vecinului?

@Liliana Gradinaru

Avocatul din dosar susține ca nu putem apela la o procedura de ordonanta presedintiala deoarece în același dosar am solicitat și revendicarea imobiliara. Pe înțelesul nostru( fara studii în drept) avocatul sustine ca pentru ca instanta sa ma lase sa mi schimb gardul mai întâi trebuie sa dea o hotărâre ca ce e pe hotar (casa vecinului) sa fie daramata. Spusele avocatului le pun de fapt la indoiala și încerc sa aflu și o alta opinie. Pentru ca pana la a ajunge la o eventuala demolare parțială a casei vecinului e drum lung, iar eu nu vreau sa stau cu un gard de plasa ani întregi pana se pronunța instanta( nici macar nu a fost stabilita o prima infatisare), mai ales ca am un act cadastral și o ridicare topografica care atesta ca fundația gardului este într adevăr în totalitate pe terenul meu. Vreau măcar sa-si ia plasa ca să pot pune un gard decent de lemn măcar prin care sa nu îl vad și sa nu ma vadă...
Bună ziua! Am următoarea problema: vecinul meu si-a ridicat o casa în anul 2017, depășind cu 30cm limita de hotar, intrând cu aceasta pe proprietatea mea. De asemenea, a turnat fundația unui gard în întregime pe terenul meu, pe o lungime de 7 m din totalul hotarului aflandu-se și casa. În momentul în care am început și eu sa construiesc pe terenul meu, în urma cu 4 luni a ridicat și un gard pe acea fundație, a cărui constructie am reușit sa o opresc cu ajutorul politiei abia în momentul în care gardul era în proporție de 80% ridicat( mentionez ca vecinul nu deține nici autorizatie pentru acel gard, nici nu sunt de acord cu gardul ales de dumnealui). Am acționat vecinul în instanta privind granituirea și revendicarea imobiliara însă nu doresc sa aștept ani întregi pana decide instanta ca am dreptate, cu un gard pe care nu il agreez,care oricum se afla pe terenul meu. Pot apela la ordonanta presedintiala privind granituirea chiar dacă procesul implica și o revendicare imobiliara? Pentru a ridica gardul pe care eu îl doresc, care bineînțeles va fi întrerupt pe alocuri de construcția vecinului...
Mulțumesc!
Bună ziua! Ma puteți lamuri, va rog, din ce moment se plătesc taxe și impozite pe o casa constructie noua? Concret, receptia lucrarilor a fost efectuata, însă casa nu a fost intabulata și nu este înscrisă în cartea funciara deoarece exista niște abateri de autorizația de construire iar casa depășește cu 30 cm limita de hotar cu vecinul, prin urmare nicio firma de cadastru nu a putut sa o intabuleze. Cum anume a fost receptionata lucrarea este irelevant și va fi contestat în instanță. Insa: e posibil sa plătesc taxe și impozite pe constructie doar în baza recepției lucrarilor sau este absolut necesara intabularea?
Multumiri!