avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate Ana.S.

Activitate Ana.S.

Am o fata studenta și una eleva. Nu ar trebui sa fie salariate ca creditorul sa fie de acord cu donația, adică cu schimbarea proprietarului?
Îmi puteți spune dacă un act de separare de bunuri ar fi mai convenabil?

Alexandru Surcel a scris:

Cu acordul creditorului, puteți, urmând copiii să preia și restul datoriei. Fără acord, nu puteți.

Mulțumesc domnule avocat!
Dar apartamentul dacă nu este achitat, cred ca, nu se poate schimba titularul care plătește ratele. Pot să-l donez copiilor dacă nu este achitat?

Alexandru Surcel a scris:

Mama poate dona direct copiilor dumneavoastră, iar dumneavoastră puteți dona copiilor nuda proprietate, păstrând dreptul de uzufruct, care încetează la decesul dumneavoastră. În acest fel, aceste bunuri nu se vor găsi în moștenirea dumneavoastră. Dacă vreți să-l asigurați și pe soț în cazul decesului dumneavoastră înaintea lui, puteți să-i constituiți și lui un drept de uzufruct viager. În acest fel, soțul nu va putea fi evacuat de copii dumneavoastră, dar dreptul lui va înceta la deces și copiii lui nu vor putea emite pretenții asupra apartamentului.

Mulțumesc frumos pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

Daca moare sotul dvs primul, dvs il mosteniti impreuna cu copiii lui.
Atat casa de la mama , dacă v-o donează, cat si ap, sunt bunurile dvs proprii, el ar avea doar un drept de creanta pt perioada în care ați platit rate impreuna, asa ca cel mult, veti avea de dat o suma de bani.
Dacă muriți dvs prima, ca să rămână tot copiilor dvs, sotul ar trebui sa renunțe la mostenire, ca respectiva cota sa nu ajungă candva la copiii lui.

Bună ziua!
1.Sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din prima căsătorie, iar soțul are 3 copii din prima lui căsătorie. Eu am un apartament luat cu credit ipotecar dinaintea căsătoriei. As vrea sa știu ce se întâmplă cu acest apartament dacă unul din noi decedeaza.
2. Mama mea vrea să-mi facă act pe casa ei de la țară. As vrea sa știu în ce măsură se va complica viața copiilor mei acum ca eu sunt recăsătorita. Soțul meu, așa cum am spus, are 3 copii din prima căsătorie care sunt în grija fostei sotii, el nu a făcut un partaj după divorț pt ca au locuit în casa moștenita de la mama ei , iar munca lui din timpul căsătoriei a lăsat-o copiilor.
Vreau sa știu ce se întâmplă după ce noi nu vom mai fi, ce se intâmplă cu apartamentul meu și casa pe care vrea mama sa mi-o lase, ce drepturi au copiii soțului meu. Și ce as putea sa fac ca lucrurile sa fie mai simple pentru copiii mei după decesul nostru.