avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! 1.Sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! 1.Sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din ...

Bună ziua!
1.Sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din prima căsătorie, iar soțul are 3 copii din prima lui căsătorie. Eu am un apartament luat cu credit ipotecar dinaintea căsătoriei. As vrea sa știu ce se întâmplă cu acest apartament dacă unul din noi decedeaza.
2. Mama mea vrea să-mi facă act pe casa ei de la țară. As vrea sa știu în ce măsură se va complica viața copiilor mei acum ca eu sunt recăsătorita. Soțul meu, așa cum am spus, are 3 copii din prima căsătorie care sunt în grija fostei sotii, el nu a făcut un partaj după divorț pt ca au locuit în casa moștenita de la mama ei , iar munca lui din timpul căsătoriei a lăsat-o copiilor.
Vreau sa știu ce se întâmplă după ce noi nu vom mai fi, ce se intâmplă cu apartamentul meu și casa pe care vrea mama sa mi-o lase, ce drepturi au copiii soțului meu. Și ce as putea sa fac ca lucrurile sa fie mai simple pentru copiii mei după decesul nostru.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:45, 5 Noiembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca moare sotul dvs primul, dvs il mosteniti impreuna cu copiii lui.
Atat casa de la mama , dacă v-o donează, cat si ap, sunt bunurile dvs proprii, el ar avea doar un drept de creanta pt perioada în care ați platit rate impreuna, asa ca cel mult, veti avea de dat o suma de bani.
Dacă muriți dvs prima, ca să rămână tot copiilor dvs, sotul ar trebui sa renunțe la mostenire, ca respectiva cota sa nu ajungă candva la copiii lui.

Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama poate dona direct copiilor dumneavoastră, iar dumneavoastră puteți dona copiilor nuda proprietate, păstrând dreptul de uzufruct, care încetează la decesul dumneavoastră. În acest fel, aceste bunuri nu se vor găsi în moștenirea dumneavoastră. Dacă vreți să-l asigurați și pe soț în cazul decesului dumneavoastră înaintea lui, puteți să-i constituiți și lui un drept de uzufruct viager. În acest fel, soțul nu va putea fi evacuat de copii dumneavoastră, dar dreptul lui va înceta la deces și copiii lui nu vor putea emite pretenții asupra apartamentului.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

Daca moare sotul dvs primul, dvs il mosteniti impreuna cu copiii lui.
Atat casa de la mama , dacă v-o donează, cat si ap, sunt bunurile dvs proprii, el ar avea doar un drept de creanta pt perioada în care ați platit rate impreuna, asa ca cel mult, veti avea de dat o suma de bani.
Dacă muriți dvs prima, ca să rămână tot copiilor dvs, sotul ar trebui sa renunțe la mostenire, ca respectiva cota sa nu ajungă candva la copiii lui.

Mulțumesc domnule avocat!
Dar apartamentul dacă nu este achitat, cred ca, nu se poate schimba titularul care plătește ratele. Pot să-l donez copiilor dacă nu este achitat?

Alexandru Surcel a scris:

Mama poate dona direct copiilor dumneavoastră, iar dumneavoastră puteți dona copiilor nuda proprietate, păstrând dreptul de uzufruct, care încetează la decesul dumneavoastră. În acest fel, aceste bunuri nu se vor găsi în moștenirea dumneavoastră. Dacă vreți să-l asigurați și pe soț în cazul decesului dumneavoastră înaintea lui, puteți să-i constituiți și lui un drept de uzufruct viager. În acest fel, soțul nu va putea fi evacuat de copii dumneavoastră, dar dreptul lui va înceta la deces și copiii lui nu vor putea emite pretenții asupra apartamentului.

Cu acordul creditorului, puteți, urmând copiii să preia și restul datoriei. Fără acord, nu puteți.

Alte discuții în legătură

Buna seara, am și eu o nelamurire dacă ma puteți ajuta cu ... Niko03 Niko03 Buna seara, am și eu o nelamurire dacă m-a puteți ajuta cu aceasta întrebare va rog: Sora mea vrea sa imi doneze o casa , eu am trei copii iar ea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)