Multumesc mult pentru raspuns. Aceasta este prevederea din codul civil care se aplica in acest caz?:
Distanţa şi lucrările intermediare cerute pentru anumite construcţii, lucrări şi plantaţii - Distanţa minimă în construcţii -
Art. 612. - Puneri în aplicare (1)
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
Nu imi era clar daca tevile respective se considera constructii.
Multumesc,
Aurora
Buna ziua, am cumparat recent un teren iar pe terenul invecinat care are casa lipita de limita de proprietate spre mine este scoasa o teava de evacuare a gazelor de ardere, o teava de scurgere a condensului si tubulatura de la hota, in curtea mea . Exista vreo prevedere legala care sa il poata obliga sa o mute daca discutiile pasnice nu au nici un rezultat? Ideea este ca terenul este ingust si din aceasta cauza casa pe care o voi construi va avea toata intrarea si geamurile exact spre acea la 3 m de limita de proprietate.
Multumesc
Buna ziua,
am cumparat un teren care este marginit pe o parte de zidul casei si anexei vecinului. Peretele casei si anexa arata extrem de diferit (anexa nu este nici macar tencuita ) si au un impact vizual urat in curtea mea. As putea sa tencuiesc/zugravesc eu acel perete fara acordul sau nu? Problema este ca proprietarul casei respective s-a schimbat acum 2 ani, nimeni nu are datele sale de contact si se pare ca nu este in tara.