avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate Cam&cla

Activitate Cam&cla

Mai am o întrebare că am 2 opinii diferite, in ce condiții pot anula hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă?
Daca am dovezi scoase din arhiva ca nu au fost aceia proprietarii de drept ai acestui imobil, și celui care a cumpărat drepturile litigioase și i-a fost retrocedat tot terenul a adus certificate false, alte nume, alte persoane decât cele care au locuit și au fost proprietari de drept ai acestui imobil din 1940 încoace, se poate declara nulitatea absolută?
Între timp am fost la avocat care mi-a dat soluția mergerii pe care administrativă pe răspunsul primăriei referitor la teren, iar dacă primăria nu acorda proprietatea terenului de sub casa mamei acționată in instanta.
Mulțumesc pentru răspuns, nu este altul motivul, și nu este ciudat nici modul cum acționez, eu până când proprietarul nu a început să o deranjeze pe mama nu m-am implicat în problemele cu casa....iar când am început să mă implic și am observat că se putea totul rezolva in instanță la momentul procesului de acum câțiva ani și nu s-a rezolvat iar acum nu se mai poate face nimic datorita avocatei pusă de părinții mei care în loc să facă apel a lasat lucrurile sa mearga deoarece persoana influenta a avut grija de acest lucru este normal sa fiu reticenta acum....
De precizat că cel care a retrocedat este o persoana influenta și cu relații multe și mereu este înaintea mea peste tot pe unde merg de primesc numai refuzuri și amânări... De-abia am găsit un avocat care sa se bage in acest caz aflând despre cine este vorba.... Brusc mă simt foarte foarte mică în lumea asta periculoasă de persoane influente care sunt mereu cu 100 de pasi înaintea mea să îmi demonstreze că nu pot face nimic...
Buna seara, între timp au ieșit toate actele din care reiese că terenul nu are cadastru și intabulare, primăria spune că nu îmi poate da proprietatea terenului de sub casa pentru ca a fost retrocedat, (deși există contract de vânzare cumpărare pe o suprafață de 74 mp utili ai casei) deoarece contractul de vânzare cumpărare este pe 74 mp utili iar din măsurătorile efectuate cu ocazia expertizei tehnice făcute la retrocedare, reiese că suprafața construită a casei este de 101 mp amprenta la sol și nu are cum să îmi dea proprietate pe 74 mp utili. Deșii în contractul de vânzare cumpărare este specificat că terenul de 74 mp utili de sub casa se atribuie odată cu semnarea contractului și pe toate hotărârile judecătorești ale celui care a retrocedat scrie că se retrocedează mai puțin suprafața de teren înstrăinată prin contractul mamei, i s-a retrocedat absolut tot terenul inclusiv cel de sub casa mamei. Ce variante am? Exista o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, a celui care a retrocedat, pe toată suprafața de teren. Sa dau in judecata primăria să contest că nu îmi poate atribui acum terenul de sub casa deoarece a fost restituit în mod eronat absolut tot?
Mâine merg la un avocat, dar vroiam sa știu mai multe păreri daca mai pot face ceva și ce anume pot face.... Între timp avocata pe care o aveam a renunțat la caz pe motiv că este bonlava și nu se poate ocupa...și am fost nevoita sa caut pe altcineva fara să îmi dea prea multe lămuriri...
Sa vad ce au ei despre acest teren care nu a mai avut cadastru și carte funciara demult, și să văd și ce foști proprietari a avut din 1940 încoace, să verific daca cooincid cu cei declarați de "proprietar" in actele judecătoriei pentru care s-a judecat 6-7 ani până i s-a revendicat iar avocatei i-am trimis tot dosarul care-l am despre casa cumpărată de părinții mei conform legii 112/1996 și despre hotărârea primăriei și a judecătoriei de ai retroceda unuia care nu este moștenitorul de drept ci doar un speculant care a cumpărat drepturile litigioase de la moștenitor și acum se bate cu pumnul în piept că el are in proprietate tot terenul și mama cu cadrul ei trebuie să meargă prin curte pe unde spune el nu pe unde poate ea...
Nu mă pricep că nu sunt de meserie dar stau nopțile sa citesc legi și articole sa vad ce soluții și ce pot face in aceasta situație până primesc un răspuns și de la OCPI și de la primărie unde am solicitat să-mi pună la dispoziție situația juridică a terenului și de la avocata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc mult pentru răspunsuri, între timp am aplicat și la OCPI și la avocata
Da, le-a dat drept de servitute de 2 m să aibă acces în casa, terenul de sub casa, deșii este pe contractul de vânzare cumpărare, fiind în drept de folosință, este defapt proprietatea proprietarului care a câștigat în instanță tot terenul curții, deși i-a interzis mamei sa mai iasă prin ieșirea din spate a casei, pe terenul lui, casa având 2 intrări, mama fiind în vârstă are cadru și merge greu, nu poate folosii dreptul de servitute oferit de proprietar, deoarece acolo sunt 2 trepte și nu poate cu acel cadru, și tot prin spatele casei merge, proprietarul neavând ce să-i facă, sau să-i interzică că este terenul lui, că intram in alte probleme apoi, limitarea accesului unei persoane în vârstă care nu are grad de handicap dar nu se poate deplasa fara cadru in propria casa....
Situația este complicată și ciudata totodata și chiar nu știu cum putem ieșii din ea, casa neavând carte funciara sau cadastru...nu ne înțelegem asupra proprietății, proprietarul vrea sa mai taie din spațiul mamei obținut prin contract de vânzare cumpărare pe motiv că este terenul lui în bucătăria mamei...
Pe contractul de vânzare cumpărare este trecut 3 camere și anexe (bucătărie, baie) iar daca nu cădem de acoord automat nu putem face cadastru împreună...dar totodată folosim terenul lui la comun pentru accesul mamei in casa

Dorin Voicilas a scris:

În acest caz, părinții nu pot beneficia de dispozițiile Legii 87/2020, pentru că terenul a fost deja revendicat pe Legea 10/2001. E foarte interesantă speța, pentru că într-un fel sau altul, părinții trebuie să aibă acces la casă și mai e o chestiune: regimul juridic al terenului de sub casă. Deci, revendicatorul terenului trebuie să le asigure acces părinților pe teren (drept de servitute de trecere).

Buna ziua,
Părinții mei au achiziționat o casa naționalizată conform legii 112/1996, casa in care locuiesc și la care au plătit chirie o grămadă de timp și pe casa și pe teren/curte. Între timp terenul a fost revendicat de un individ care a cumpărat drepturile litigioase de la moștenitor, s-a judecat cu primăria 6-7 ani, într-un final i s-a retrocedat terenul, mai puțin casa părinților mei pe care există contract de vânzare/cumpărare conform legii 112/1996.
A venit in curte susținând că el este proprietar pe tot terenul iar părinții mei numai au dreptul să circule pe unde vor ei pe terenul lui. Nu pot beneficia și părinții mei de legea 87/2020 pe terenul de sub casa lor și de cota parte din curtea aferentă construcției?