avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate Mox223

Activitate Mox223

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Agentul care v-a intocmit procesul verbal nu v-a informat corect.

Cert este ca OG 195/2002 spune asa:

Articolul 102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
e) depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

Articolul 103
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește din nou, într-un interval de șase luni de la data expirării perioadei anterioare de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, o faptă dintre cele prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea acestei noi fapte se majorează de drept cu încă 30 de zile. Perioada de suspendare majorată se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce de către serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită noua faptă.

Deci, pentru ca ati depasit viteza maxima cu mai mult de 50 km/h permisul vi se suspenda pentru 90 de zile. Pentru ca aveti mai putin de 6 luni de la data terminarii suspendarii precedente mai primiti un spor de 30 de zile.

In total, 90+30 = 120 de zile.

Daca nu ar mai fi fost suspendrea precedenta, acum ati fi avut numai 90 de zile.

De contestat eventual puteti contesta fapta. Pedeapsa nu aveti de ce sa o contestati.

Ok, multumesc frumoa pentru raspuns!

SunnyXxxX a scris:

Mergeți la agenți și lămuriți care este situația cu cele 120 de zile.
Procesul verbal cu cele 90 de zile eliberat de agentul constator este cel real.
Posibil să fie o greșeală.

Multumesc pentru raspuns, am sa incerc si asta!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Ati mai avut permisul suspendat in trecut? Asa pare din ce ati scris.

Daca de la expirarea ultimei suspendari au trecut mai putin de 6 luni pana la noua abatere, atunci suspendarea se prelungeste cu 30 de zile, iar acest lucru se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce de către serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită noua faptă.

Daca asta e situatia dvs atunci nu aveti ce face. Sunteti pieton 120 de zile. In plus nu aveti dreptul la reducerea suspendarii.

Articolul 103 din OG 195/2002
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește din nou, într-un interval de șase luni de la data expirării perioadei anterioare de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, o faptă dintre cele prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea acestei noi fapte se majorează de drept cu încă 30 de zile. Perioada de suspendare majorată se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce de către serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită noua faptă.

Buna seara, da iar domnul politist la locul faptei mi a mentionat ca suspendarea pe 90 de zile pe care mi a dat o a fost aplicata cu tot cu faptul ca mi am fost suspendat permisul si acum 6 luni!
Multumesc pentru raspuns!!
Salut tuturor, mi a fost suspendat permisul de conducere recent pe o perioada de 90 de zile dupa cum scrie in procesul verbal si dovada, fapta a fost ca am depasit o limita de viteza de 50km/h cu 54km/h peste, iar astazi am primit o scrisoare dea inspectoratul de politie al judetului in care spune ca mi au suspendat permisul pe 120 de zile in prevederile RAOUG.195.121.1 si OG.195.103.2, pot face ceva daca procesul verbal este diferit fata de scrisoare sau astept o luna in plus fata de cat mi au dat politisti la fata locului?