avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianS6

Activitate AdrianS6

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu cateva informatii despre actele necesare pentru deschiderea succesiunii in urma decesului unuia din parinti,
Situatia mea este urmatoarea: am dubla cetatenie, romana si canadiana, am domiciliul in Canada si in prezent, actele mele de identitate romanesti sunt expirate (Pasaport si Carte de Identitate).
Doresc sa intocmesc o Procura pentru tatal meu pentru a ma reprezenta la deschiderea succesiunii dar am inteles ca am nevoie neaparata de un act de identitate romanesc valabil. Este adevarat?
Notarul din Romania care va realiza succesiunea nu poate folosi actele mele valabile de identitate canadiene( Pasaport sau Carte de Identitate )?
Mentionez ca sunt in posesia Pasaportului si a Cartii de Identitate romanesti expirate.

Multumesc,
Adrian

Multumesc pentru raspuns. Acum as dori sa va intreb, avand in vedere ca documentele mele de identitate romanesti sunt expirate, se poate face succesiunea in urma decesului mamei mele? Intreb pentru ca e vorba de un apartament care urmeaza sa se vanda. Mama mea are 50% din valoarea apartamentului iar in urma decesului, acei 50% imi revin mie. Am inteles din alta parte ca nu se poate efectua succesiunea cat timp eu am doar documente de identitate canadiene. Este adevarat?
In cazul in care nu e adevarat, atunci pot doar intocmi procura la Consulatul romanesc (cu documente canadiene) prin care il imputernicesc pe tatal meu sa ma reprezinte la vinderea apartamentului?

Multumesc mult.
Buna seara,
Situatia mea este urmatoarea: am cetatenie romana si canadiana si locuiesc in Canada de 10 ani. Si am nevoie sa intocmesc o procura pentru tatal meu din Romania pentru a ma reprezenta la vanzarea unui apartament din Romania, in urma vanzarii, eu avand dreptul la 50% din valoare in urma decesului mamei mele.
Intrebarea mea fiind, pot intocmi procura la consulatyul romanesc din Vancouver(Canada) doar cu actele de identitate canadiene (pasaport,carte de identitate)? Pasaportul si buletinul romanesc sunt expirate si nu stiu cat ar dura sa intocmesc un nou pasaport romanesc. Mentionez ca sunt in posesia actelor de identitate romanesti doar ca ele sunt expirate.
Multumesc,
Adrian