As dori sa stiu si eu cateva informatii despre actele necesare pentru deschiderea succesiunii in urma decesului unuia din parinti,
Situatia mea este urmatoarea: am dubla cetatenie, romana si canadiana, am domiciliul in Canada si in prezent, actele mele de identitate romanesti sunt expirate (Pasaport si Carte de Identitate).
Doresc sa intocmesc o Procura pentru tatal meu pentru a ma reprezenta la deschiderea succesiunii dar am inteles ca am nevoie neaparata de un act de identitate romanesc valabil. Este adevarat?
Notarul din Romania care va realiza succesiunea nu poate folosi actele mele valabile de identitate canadiene( Pasaport sau Carte de Identitate )?
Mentionez ca sunt in posesia Pasaportului si a Cartii de Identitate romanesti expirate.
Bună ziua, aveți posibilitatea de a vă prezenta la Consulatul României în Canada pentru a vă reînnoi actele de identitate românești. Legea nu distinge între actul de identitate emis de către autoritățile din România sau din străinătate.
Vă recomand să discutați și cu notarul. Pentru alte informații, vă stau la dispoziție.