avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate fotbalistu90

Activitate fotbalistu90



Liliana Gradinaru a scris:

Pot exista urmari, insa faraa sa actionati in baza unui plan, slabe sanse sa obtineti ceva potrivit. In esenta, in orice situatie daca ar exista remediu legal, insa oamenii nu ar face demersurile corespunzatoare, remediul acela nu s-ar aplica.
V-am spus: aici nu mai aveti ce face; notificati, negociati. Nu vrea? Foarte bine, va folositi de asta. In situatia actuala nu aveti de ce va folosi, trece timpul si nu va faceti probe si in acum nu, nu prea vad cum sa o impiedicati. Scopul nu e sa va razbunati, ci sa tineti legatura cu copilul, corect?

Vreau sa imi fac datoria de tata doar ca ea împreună cu familia ei îmi îngrădește acest drept. Vreau să îi cumpăr lucruri iar ei zic ca nu are nevoie ca are tot ce îi trebuie, ca la termenele de la procesul de divorț să zică ca nu am contribuit viața copilului dar nu mă lasă să fac acest lucru nu ca e rea intenție din partea mea
Așa este , eu voiam să știu doar ce pot face în acest caz, și de ce nu poate fi sancționată dacă ea încalcă legea. Mulțumesc
Am înțeles ideea, nu e vorba ca și-a refăcut viața, problema este ca de ce nu exista nici o sancțiune dacă s ar muta la distanță dacă ea încalcă legea.

(1) Dacă afectează exerciţiul autorităţii sau al unor drepturi părinteşti, schimbarea locuinţei copilului, împreună cu părintele la care locuieşte, nu poate avea loc decât cu acordul prealabil al celuilalt părinte.
De asta există autoritate părintească comună și nu e exclusivă de asta există un program de vizită și ea nu îl respectă. Adică îmi faci program de vizită într-o zi în care tu ești la sute de km. Păi cum mai poți ține legătura ? Adică ea pleacă cu tot cu copil și nu răspunde nimeni ?


gi-jane2 a scris:

Ati discutat cu mama despre mutare, despre vizita?

Păi ea nu e dispusă să comunicăm și-a refăcut viața cu un alt bărbat.


Liliana Gradinaru a scris:

Nu se poate face plangere sau altele pentru ce vrea cineva sa faca si nu a facut. Va recomand sa negociati, cu un avocat, oficial, cu notificare etc., asa va faceti probe. Nu stiu daca puteti dovedi ce vrea sa urmeze a face.

Aveți dreptate , dar eu zic în ipoteza în care să zicem ca a făcut-o deja.

gi-jane2 a scris:

Nu îi pot face plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ?

nu, aia presupune cu totul alta fapta.


OK, pana la urma exista ceva de făcut sau ea poate pleca cum vrea ea la distanțe de sute de km nerespectând hotărârea unui judecător , nerespectând o lege ?
La mine dacă nu l-aș aduce la timp suport consecințele sau invers să plec eu de capul meu dar ea nu are lege ? Nu mai înțeleg dacă pur și simplu îngrădește dreptul de a putea vizita copilul . Cum poți vizita un copil dacă muncești de luni până vineri , fără mașină . Atâtea costuri și timp pe drumuri sute de km


Liliana Gradinaru a scris:

Vorbiti cu un avocat, înscrieți copilul la școală, faceti acțiune în instanta, negociati cu mama, poate gasiti o cale de mijloc.

Păi mama copilului e rea intenționată. Nu merge pe cale amiabilă. Nu îi pot face plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ?
Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de 6 ani, am fost căsătorit după care am divorțat mi s-a acordat un program de vizită 2 weekenduri pe luna , o lună din vacanța de vară și un Crăciun la mine unul la ea. Judecata a avut loc în Suceava orașul unde locuim și eu și ea cu copilul. Instanța a întrebat și am fost de comun acord ca minorul să locuiască la domiciliul mamei copilului. Problema este ca ea vrea să plece cu tot cu copil la Timișoara iar eu nu am posibilitatea deplasării pentru a vizita copilul atâția km. În timpul samtapamnii sunt la muncă și nici mașina nu am plus ca ar fi niște costuri pt aceste deplasări frecvente. Am citit pe internet ca nu poate muta domiciliul in alt oraș deoarece împiedică sa îmi exercit drepturile de autoritate părintească și programul meu de vizita automat nu mai poate fi respectat. Nu mi se pare normal sa nu îmi pot vedea copilul sa pot participa la ședințele cu părinții la școală etc. ea poate lua decizii fără mine ? De ce mai există autoritate părintească comună de ce mai există acel program de vizita stabilit de judecător ? Judecătorul la luarea deciziei știind ca ea locuiește în același oraș nici de cum ca vrea să plece la sute de km pt a mă împiedica pe mine.