avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de 6 ani, ...

Bună ziua, sunt tatăl unui băiețel în vârstă de 6 ani, am fost căsătorit după care am divorțat mi s-a acordat un program de vizită 2 weekenduri pe luna , o lună din vacanța de vară și un Crăciun la mine unul la ea. Judecata a avut loc în Suceava orașul unde locuim și eu și ea cu copilul. Instanța a întrebat și am fost de comun acord ca minorul să locuiască la domiciliul mamei copilului. Problema este ca ea vrea să plece cu tot cu copil la Timișoara iar eu nu am posibilitatea deplasării pentru a vizita copilul atâția km. În timpul samtapamnii sunt la muncă și nici mașina nu am plus ca ar fi niște costuri pt aceste deplasări frecvente. Am citit pe internet ca nu poate muta domiciliul in alt oraș deoarece împiedică sa îmi exercit drepturile de autoritate părintească și programul meu de vizita automat nu mai poate fi respectat. Nu mi se pare normal sa nu îmi pot vedea copilul sa pot participa la ședințele cu părinții la școală etc. ea poate lua decizii fără mine ? De ce mai există autoritate părintească comună de ce mai există acel program de vizita stabilit de judecător ? Judecătorul la luarea deciziei știind ca ea locuiește în același oraș nici de cum ca vrea să plece la sute de km pt a mă împiedica pe mine.
Cel mai recent răspuns: fotbalistu90 , utilizator 16:10, 20 Noiembrie 2024
Vorbiti cu un avocat, înscrieți copilul la școală, faceti acțiune în instanta, negociati cu mama, poate gasiti o cale de mijloc.

Liliana Gradinaru a scris:

Vorbiti cu un avocat, înscrieți copilul la școală, faceti acțiune în instanta, negociati cu mama, poate gasiti o cale de mijloc.

Păi mama copilului e rea intenționată. Nu merge pe cale amiabilă. Nu îi pot face plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ?
Nu îi pot face plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ?

nu, aia presupune cu totul alta fapta.

gi-jane2 a scris:

Nu îi pot face plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ?

nu, aia presupune cu totul alta fapta.

OK, pana la urma exista ceva de făcut sau ea poate pleca cum vrea ea la distanțe de sute de km nerespectând hotărârea unui judecător , nerespectând o lege ?
La mine dacă nu l-aș aduce la timp suport consecințele sau invers să plec eu de capul meu dar ea nu are lege ? Nu mai înțeleg dacă pur și simplu îngrădește dreptul de a putea vizita copilul . Cum poți vizita un copil dacă muncești de luni până vineri , fără mașină . Atâtea costuri și timp pe drumuri sute de km
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
fotbalistu90, utilizator
Ati discutat cu mama despre mutare, despre vizita?

Alte discuții în legătură

Program de legături personale Adina435 Adina435 Buna ziua. Are dreptul fostul soț la program de vizita daca nu este copilul lui? De la nastere este trecut pe numele fostului sot,dar in urma divorțului,a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna copil nirolf75 nirolf75 Buna ziua, Sunt divort de 2 ani si avem un baietel de 4 ani , pentru care avem custodie comuna. domiciliul copilului a fost stabilit la adresa din buletin, ... (vezi toată discuția)
Custodie copil de 1 an si 4 luni si program de vizite desi stam la 500 km distanta infoadrian infoadrian Va rog ajutati-ma cu un raspuns la situatia de mai jos. Eu si sotia am ajuns sa ne certam pe diverse subiecte minore si ea ma ameninta in repetate randuri cu ... (vezi toată discuția)