avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de legături personale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de legături personale

Buna ziua. Are dreptul fostul soț la program de vizita daca nu este copilul lui? De la nastere este trecut pe numele fostului sot,dar in urma divorțului,a cerut să fie trecut pe numele mamei,doar ca programul de legături cu el cam "des",sa zic asa.(primul si al treilea week,a doua zi de crăciun si pasti,10 zile iulie).In urma amenințărilor atat la adresa mea cat si a copilului,am decis să mă mut la o distanță semnificativă fata de localitate,dar nu stiu daca din cauza programului aprobat as mai putea pleca.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:38, 8 Decembrie 2018
Art. 17 Legea 272/2004
(1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
(2) Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.

A trăit copilul viaţă de familie cu fostul soţ? DA!
Atunci legea îi dă dreptul la program de vizită.
Referitor la mutatul dvs. împreună cu copilul, nu există nici un impediment, fiindcă fostul soţ nu are autoritate părintească asupra copilului, fiindcă NU e părinte.
Dvs. trebuie să-i indicaţi adresa unde vă mutaţi, ca fostul soţ să-şi exercite dreptul la relaţii personale cu copilul.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2018
Martonze, utilizator
Dar dacă aș vrea să plec cu ea din tara,acest lucru nu ma impiedica??
Referitor la mutatul dvs. împreună cu copilul, nu există nici un impediment, fiindcă fostul soţ nu are autoritate părintească asupra copilului, fiindcă NU e părinte.

Nu stiti daca are sau nu autoritate parinteasca comuna.
Daca nu are atunci aveti dreptul sa va mutati. Daca are atunci nu aveti.
Odată ce a renunțat la drepturile asupra ei,nu mai are niciun drept,Doar ca mutandu-ma la sute de km,ar trebui să las copilul singur cu el,adică sa o ia la locuința sa,asa a cerut si i-a fost aprobat,iar faptul că au fost amenințări la adresa ei,se va folosi de ea,nu mai zic cat e de schimbată după 2 zile de stat la el,ma cam pune pe gânduri.
Cum să aibă autoritate părintească din moment ce
nu este copilul lui? ....in urma divorțului,a cerut să fie trecut pe numele mamei,

Ce vârstă are copilul?

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. in urma divorțului ... gaby_4you gaby_4you Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. In urma divorțului am custodie comuna și domiciliu minorului este stabilit la mine. Menționez ca deși ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor in timpul divortului DanaMaria16 DanaMaria16 Buna ziua. Sa va prezint speta mea. Am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul (10 luni) in iulie 2016. Am intentat ordonanta presedentiala si divort ... (vezi toată discuția)