avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. In ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. In urma divorțului ...

Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. In urma divorțului am custodie comuna și domiciliu minorului este stabilit la mine. Menționez ca deși fostul soț este foarte agresiv cu mine eu am încercat sa păstrez legătura cu el și nu am îngrădit în nici un fel dreptul de a-și vedea și lua copilul și nici nu o voi face exceptând momentul când sau dacă v-a fi agresiv cu minorul. În momentul de fata eu m-am recăsătorit și aș vrea să schimb domiciliu la actualul soț unde și copilul dorește, problema este fostul soț care nu este deacord. Menționez ca distanta dintre noi va fi de 40 km. Cum sa procedez sa nu pierd copilul. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:07, 21 Septembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stati linistita nu pierdeți "copilul dacă solicitați schimbarea domiciliului minorului în alta localitate argumentând ca va mutați cu noul soț.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt a va muta, nu aveti nevoie de acordul lui. Distanta e mica, nu il impiedica pe tata în exercitarea autorității parintesti.
Daca aveti nevoie de acordul tatalui scris pt a transfera copilul la alta scoala, va trebui sa va adresati instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Puteți să vă mutați liniștită.
Întrebare: a fost stabilit prin hotărârea de divorț un program de legături personale (program de vizitare) pe care fostul soț să îl aibă cu copilul sau vizitele se fac prin înțelegere amiabilă ?
Dacă vizitele se fac prin înțelegere amiabilă nici măcar nu s-ar putea pune problema îngrădirii vizitelor, iar dacă a fost stabilit un program, tatăl copilului nu va putea invoca imposibilitatea (sau îngreunarea excesivă a vizitelor) câtă vreme distanța dintre vechia și noua locuință este foarte mică, dar acesta are dreptul de a cere instanței stabilirea unui program clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am divortat de un an, si vreau sa imi schimb domiciliul ... Andandino Andandino Buna ziua, Am divortat de un an, si vreau sa imi schimb domiciliul deoarece in orasul in care sunt acum nu mai am liniste. Fostul sot nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)