avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am divortat de un an, si vreau sa imi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am divortat de un an, si vreau sa imi schimb domiciliul ...

Buna ziua,
Am divortat de un an, si vreau sa imi schimb domiciliul deoarece in orasul in care sunt acum nu mai am liniste. Fostul sot nu este de acord deoarece spune ca il privez de dreptul de a-si vedea copilul daca eu plec din judet. In sentinta de divort este precizat ca trebuie sa il anunt cu 3 luni inainte de aceasta schimbare dar nu este precizat daca am sau nu nevoie de acordul lui. De asemenea minora este la mine tot timpul, el avand doar 2 zile pe saptamana cu aceasta. Intrebarea mea este: ma poate da in tribunal pentru ca imi schimb domiciliul? Sau ce poate sa faca?
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
Andandino, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:34, 26 Septembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere privind schimbarea domiciliului copilului in alt județ cu dvs cât și modificarea programului de vizita al minorei cu tatal sau.
Contactați un avocat sa va explice in detaliu toate aspectele juridice și sa stabiliti strategia procesului.
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va fi necesar sa solicitați în instanta schimbarea domiciliului minorei la noul dvs domiciliu,urmând sa faceți dovada ca este în interesul minorei acest lucru.Contactati un av pt a i explica situația,motivele dvs etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatăl poate deschide proces.
Încercați sa va cautati un avocat bun și sa aveți o strategie de apărare.
Asa fac oamenii diligenți și prudenți.
Totul trebuie gândit dinainte...

București 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Tatal nu își mai.poate vedea copilul alea doua zile dacă va mutati? Cq asta e singura problema. Poate va mutati din Ilfov in Giurgiu sau în timis, nu ca va mutati e important, ci la ce distanta și dacă prin mutare se impiedica exercitarea autorității parintesti
acest răspuns util
Trebuie să-l anunțați în orice mod de schimbarei să își exprime refuzul iar apoiveți formula o acțiune prin care să solicitați schimbarea locuinței copilului.Aveți în vedere faptul că trebuie să justificați mutarea (schimbarea serviciului, o oportunitatecondiții mai bune etc).

Alte discuții în legătură

Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)
Daca ar trebui sa modific conventia de divort ( divortata de ... Sayra Sayra Daca ar trebui sa modific conventia de divort,( divortata de 6 ani),in legatura cu domiciliul mamei,unde ar trebui sa locuiasca,copiii minori,ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Lauralina Lauralina Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)