avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca ar trebui sa modific conventia de divort ( ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca ar trebui sa modific conventia de divort ( divortata de ...

Daca ar trebui sa modific conventia de divort,( divortata de 6 ani),in legatura cu domiciliul mamei,unde ar trebui sa locuiasca,copiii minori,ar trebui sa fie prezent si fostul sot?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 11:54, 18 Octombrie 2024
Dacă va mutați în alt oraș și implicit schimbați și scoala copiilor atunci trebuie sa își dea acordul tatal pentru ambele chestiuni. Poate este necesar sa modificați și programul de vizita al copiilor cu tatal.
Dacă refuza mutarea copiilor și transferul școlar al acestora atunci trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere prin care sa supliniti consimțământul acestuia.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la situația dvs.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
Prin proces se poate dar nu sunt probleme deosebite dacă va înțelegeți.
Nu va costa mult avocatul.
Cam cât notarul va costă.

București 2024
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă va mutați în alt oraș și implicit schimbați și scoala copiilor atunci trebuie sa își dea acordul tatal pentru ambele chestiuni. Poate este necesar sa modificați și programul de vizita al copiilor cu tatal.
Dacă refuza mutarea copiilor și transferul școlar al acestora atunci trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere prin care sa supliniti consimțământul acestuia.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare la situația dvs.

Este vorba de o mica modif privind adresa ,acelasi oras,aceeasi strada,doar nr difera !
În cazul acesta, nu aveti nevoie de modificarea convenției notariale.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarii nu au competenta de a modifica/completa conventii dincolo de momentul divortului.

Nu aveti ce modificari sa faceti si nici de ce sa ajungeti in instanta. Incunostiintati despre noua adresa si atata tot. Aveti deplina libertate de miscare si in interiorul aceleasi localitati si in afara localitatii, nu aveti nevoie de acordul nimanui, chiar daca sunt implicati si minori.

Alte discuții în legătură

Domiciliu minori in urma divortului Lexi88 Lexi88 Buna ziua. Locuiesc cu sotul si cei doi copii minori (1an 5 luni si 4 ani) in Bucuresti si urmeaza sa divortez. Initial am stabilit ca vom rezolva amiabil la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am divortat de un an, si vreau sa imi schimb domiciliul ... Andandino Andandino Buna ziua, Am divortat de un an, si vreau sa imi schimb domiciliul deoarece in orasul in care sunt acum nu mai am liniste. Fostul sot nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu minori - divort amiabil Bianca_Miruna Bianca_Miruna Buna ziua! Cum trebuie procedat in cazul in care fosta sotie doreste sa plece definitiv din tara cu copiii minori? Divortul a fost amiabil la notar (acum 4 ... (vezi toată discuția)