avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire domiciliu minor

Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul minorului la mine pana la terminarea procesului.Nu am ramas in relatii bune cu fostul concubin deoarece el nu a vrut sa-mi dea copilul atunci cand i s-a stabilit domiciliul la mine,am apelat la un executor judecatoresc ca sa il pot lua,in prezent copilul se afla la mine.Fostul concubin are acum drept de vizita la domiciliul meu in fiecare zi 3 ore.Am o relatie cu altcineva,eu si copilul ne aflam in alt oras, lucrez si copilul merge la gradinita...i-am comunicat fostului concubin adresa la care stam dar nu vrea sa vina sa il vada aici unde stam acum,m-a amenintat ca imi face plangeri penale ceea ce a si facut am fost si am declarat si politiei adresa la care stam,ma ameninta ca o sa faca plangere ca am rapit copilul eu si prietenul meu.Acum vreau sa-mi fac buletin la adresa la care stam ca sa putem comunica si instantei domiciliul.E posibil sa pot pierde copilul din cauza ca am alta relatie si ca nu stau la domiciliu ca fostul concubin sa-si poata vizita copilul zi de zi?Sfatuiti-ma ce sa fac.
Va multumesc!!!!
Rapirea de copii functioneaza numai la parasirea tarii, nu in interiorul acesteia. Nu puteti pierde copilul pentru ca aveti o alta relatie atata timp cat oferiti copilului stabilitate și continuitate.
Distanta intre tata si copil intr-adevar afectează direct și fără putere de opoziție relația copilului cu părintele necustodian și prin urmare ar putea ca o astfel de situație să fie atent analizată de către instanță în măsura în care cei doi părinți nu pot ajunge la un consens.
Sotul poate deschide un nou proces si sa ceara stabilirea domiciliului minorului la domiciliul sau.
Incercati sa rezolvati amiabil prin mediator problema si sa stabiliti un alt program de vizita.
Pentru mai multe detalii ar cam trebui sa va adresati unui avocat deoarece nu este deloc in regula situatia in care va aflati.
Si totusi, imi exprim o nedumerire fata de parerea distinsilor avocati antepostatori:
Cu ce ii este mai bine minorului daca instanta, analizand situatia, stabileste domiciliul la tata?
Oare distanta de la A la B nu este identica cu distanta de la B la A? Mama se poate deplasa mai usor decat tata?
Oricum, un asemenea program de relatii cu minorul este absolut hilar.
Nu se tine cont de viata privata a mamei, nici de rutina zilnica a minorului.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
Martonze, utilizator
In cadrul procesului stabilre domiciliu minor,fostul concubin a depus la instanta o cerere prin care solicita drept de vizita la locuinta lui: prima si a treia sapt din luna de vineri orele 18:00 pana duminica orele 20:00,trei zile in vacanta de Pasti,o sapt in vacanta de iarna in care sa includa si o zi de Craciun,o luna in vancata de vara din care doua sapt in luna iulie si 2 sapt in luna august.
Avand in vedere ca am luat copilul cu executorul judecatoresc pot depune o cerere ca sa aiba drept de vizita in prezenta mea la domiciliul meu?

Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
andreea998, utilizator
Doar daca nu va respecta acest program, ati putea sa cereti schimbarea lui. Cred ca si tatal copilului avand un program, e mai sigur ca isi vede copilul regulat si nu va mai avea tendinta sa-l retina dincolo de acest program.

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil 8 luni marevna marevna Imi puteti da, va rog, un exemplu de program de vizitare de catre tata pentru un bebelus de 8 luni in timpul sarbatorilor: Craciun, Revelion, Paste? (vezi toată discuția)
Drept de vizita ptr copil minor rokhsana rokhsana Buna ziua. Sunt căsătorită de 4 ani, iar soțul meu are un băiat de 10 ani pe care nu il poate vedea, deoarece fosta concubina nu il lasa. Am zis ... (vezi toată discuția)
Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. in urma divorțului ... gaby_4you gaby_4you Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. In urma divorțului am custodie comuna și domiciliu minorului este stabilit la mine. Menționez ca deși ... (vezi toată discuția)