Vizitarea se poate realiza, in functie de programul prestabilit al minorului, in intervale determinate, la domiciliul dvs, sau la domiciliul tatalui.( spre exemplu, sambata sau/si duminica , de la ora 14.00, la ora 18.00) sau in zilele din timpul saptamanii, in fiecare zi, in acelasi interval amintit.
Instanta de judecata va avea in vedere activitatile zilnice ale minorului, rutina acestuia, orele de odihna, de alimentare, asa incat programul sa fie in interesul superior al acestuia.
Programul de vizitare poate fi stabilit si etapizat, pe ani, spre exemplu , pana la 7 ani un anumit program, de la 7 ani , altul.
Aveti in vedere faptul ca hotararea vizand programul de vizitare se bucura de autoritate de lucru de judecat relativa, asadar, aceasta poate comporta modificari, daca ele sunt in interesul minorului.
(instanta de judecata va da eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului, interes ce are intaietate, dincolo de conflictele ce survin intre parinti ).
Programul de vizitare trebuie conceput asa incat sa nu fie lezate drepturile tatalui.
Nu exista un stas, cand va veti judeca pt un program, se va da program functie de toate elementele din dosar, se tine cont de varsta copilul, distanta dintre locuintele parintilor, programul copilului..
Pai si vreti sa va zicem noi cum vreti dvs sa va fie programul ? Nu stiti programul copilului ? Ce legatura au sarbatorile cu un copil, acum de 8 luni ? propuneti cum vreti dvs, dupa programul si rutina copilului, cere si tatal cum vrea si instanta decide.
Dar nu puteti sa va intelegeti intre dvs ca parinti ?