avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare copil 8 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare copil 8 luni

Imi puteti da, va rog, un exemplu de program de vizitare de catre tata pentru un bebelus de 8 luni in timpul sarbatorilor: Craciun, Revelion, Paste?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:58, 28 Iunie 2019
Vizitarea se poate realiza, in functie de programul prestabilit al minorului, in intervale determinate, la domiciliul dvs, sau la domiciliul tatalui.( spre exemplu, sambata sau/si duminica , de la ora 14.00, la ora 18.00) sau in zilele din timpul saptamanii, in fiecare zi, in acelasi interval amintit.

Instanta de judecata va avea in vedere activitatile zilnice ale minorului, rutina acestuia, orele de odihna, de alimentare, asa incat programul sa fie in interesul superior al acestuia.

Programul de vizitare poate fi stabilit si etapizat, pe ani, spre exemplu , pana la 7 ani un anumit program, de la 7 ani , altul.

Aveti in vedere faptul ca hotararea vizand programul de vizitare se bucura de autoritate de lucru de judecat relativa, asadar, aceasta poate comporta modificari, daca ele sunt in interesul minorului.

(instanta de judecata va da eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului, interes ce are intaietate, dincolo de conflictele ce survin intre parinti ).

Programul de vizitare trebuie conceput asa incat sa nu fie lezate drepturile tatalui.



Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc, dar ma interesa de sarbatori: Craciun, Paste. Copilul e alaptat.
Nu exista un stas, cand va veti judeca pt un program, se va da program functie de toate elementele din dosar, se tine cont de varsta copilul, distanta dintre locuintele parintilor, programul copilului..
Trebuie sa propun un program, nu mi-l ofera judecatoarea.
Pai si vreti sa va zicem noi cum vreti dvs sa va fie programul ? Nu stiti programul copilului ? Ce legatura au sarbatorile cu un copil, acum de 8 luni ? propuneti cum vreti dvs, dupa programul si rutina copilului, cere si tatal cum vrea si instanta decide.
Dar nu puteti sa va intelegeti intre dvs ca parinti ?

Alte discuții în legătură

Recurs- program de vizita minor ramgam ramgam Buna seara, Am dori sa stiu daca pot sa fac recurs la o solutie data intr-un proces pt vizitare minor. Copilul are 1 an si 2 luni, e alaptat, are un ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor ramgam ramgam este vorba despre un minor de 11 luni, alaptat, dependent 100% de mama sa, nu isi cunoaste tatal,acesta nefiind interesat timp de 8 luni de ea. mentionez ... (vezi toată discuția)
Explicatii hot. jud. referitoare la program vizitare minor buzeadrian buzeadrian Buna ziua, Am o sentinta definitiva si irevocabila cu privire la programul de vizitare a unui minor care suna cam asa: [obliga reclamanta(fosta sotie) sa ... (vezi toată discuția)