avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor in timpul divortului

Buna ziua. Sa va prezint speta mea. Am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul (10 luni) in iulie 2016. Am intentat ordonanta presedentiala si divort in Galati (unde aveam amandoi domiciliul din buletin, dar nu locuiam fizic). Ordonanta mi-a anulat-o sotul, facand dovada domiciliului conjugal in Ilfov. Apoi la divort nu m-am mai prezentat pt ca ar fi procedat la fel. El a introdus acelasi lucru la Tribunal Ilfov. Ordonanta s-a judecat, s-a stabilit autoritatea parinteasca in comun, domiciliul minorului la mama, si programul de legaturi personale ale tatalui cu minorul. Divortul inca nu s-a afisat nici macar prima infatisare. Eu m-am mutat la sora mea. In urma diverselor discutii, in cursul anului viitor trebuie sa gasesc o solutie sa ma mut. Care este impactul (riscurile) daca ma mut impreuna cu copilul in timpul desfasurarii divortului? Adresa declarata la Tribunal ca domiciliu al mamei este cel de la sora mea (dovedit prin ctr comodat).
Pt divort va veni autoritatea tutelara aici sa faca verificarea si raportul, care il va depune in instanta. Ce se intampla daca eu ma mut dupa acest raport efectuat si depus? Risc sa pierd domiciliul copilului la mine, si sa fie dat tatalui? Va rog sa imi prezentati toate riscurile.....
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:21, 29 Noiembrie 2016
Daca e autoritate parinteasca comuna va fi cred mai dificil sa va mutati. Va trebui ca prin mutare sa nu ingraditi drepturile copilului de a avea legaturi cu amandoi parintii.
Daca cumva chiar doriti sa va mutate in alt oras va fi foarte dificil, fara acordul fostului sot. Daca doriti sa va mutate 2 blocuri mai incolo nu cred sa fie probleme.
Acum stau in sectorul 3. Doresc sa ma mut in sector 3 sau 4. Cu siguranta se va respecta hotararea data de instanta in ordonanta cu privire la programul de vizitare indiferent unde ma mut. Ideea e ca sotul meu se va lega de acest lucru in divort (fiind foarte carcotas) si probabil va zice ca nu ofer stabilitate si siguranta copilului, ca nu ii dau sentimentul de apartenenta, mutandu-ma...plus ca autoritatea tutelara va face raportul la adresa care sunt acum, iar pana la finaloizarea divortului, eu sunt nevoita sa ma mut, iar el va veni sa zica probabil ca nu mai este valabil divortul.... care sunt riscurile in aceste conditii, tinand cont ca fostul sot se va lega de orice lucru care ma poate lovi in vreun fel....
Nu stiu nici cat va dura divortul....fiind unul foarte urat...cu mizerii instanta...
Cu ce ma poate ataca el in instanta daca mut domiciliul pe timpul desfasurarii divortului, fara a-i restrictiona orele si zilele in care are dreptul sa ia copilul sa petreaca timp cu el?
E mai bine sa raman la aceeasi adresa pana la terminarea divortului? Din pacate nu se mai poate, nu stiu ce hotarare sa iau si ce cale sa aleg in asa fel incat sa nu aibe impact asupra copilului, sa imi pierd copilul si sa ajunga instanta sa stabileasca domiciliul copilului la tata.
Va rog din suflet sa ma ajutati
În mod normal ar trebui făcută o noua ancheta sociala dacă v-ați mutat.
Apoi la divort nu m-am mai prezentat


Divortul inca nu s-a afisat nici macar prima infatisare

In fine, nu conteaza unde nu v-ati prezentat.

Daca va mutati tot in bucuresti nu are nicio importanta pt ca nu il afecteaza pe tata in exercitarea autoritatii parintesti, important e sa il anuntati.

Art. 497

Schimbarea locuinţei copilului

(1) Dacă afectează exerciţiul autorităţii sau al unor drepturi părinteşti, schimbarea locuinţei copilului, împreună cu părintele la care locuieşte, nu poate avea loc decât cu acordul prealabil al celuilalt părinte.



Acuma nu e nimeni absurd sa isi inchipuie ca v-ati mutat la sora pe vecie, ci inteleg ca a fost o solutie provizorie.
Asta puteti sa spuneti la divort cand o incepe, sa comunicati noua adresa.
Va mutati cu chirie sau cum ? O sa locuiti acolo sau tot provizoriu ?

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
La sora mea, unde locuiesc inca in prezent, am contract de comodat pe 10 ani....de mutat ma voi muta cel mai probabil cu chirie, ca apoi sa imi cumpar o garsoniera a mea....Garsoniera nu o pot cumpara acum deoarece nici o banca nu imi da credit acum, fiind in crestere copil.
Ma va afecta cumva in instanta acest contract de comodat? Vor zice de ce nu am ramas acei 10 ani la sora mea, si vor zice ca acel contract a fost doar sa ia ochii instantei ca am unde sta?

Alte discuții în legătură

Copil in suferinta baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
2 intrebari pentru "dupa divort" elvenlied elvenlied Buna ziua am divortat de sotia mea la notar public prin comun acord,fetita noastra in varsta de 1 an jumate a ramas la mine,adica are domiciliul la adresa mea ... (vezi toată discuția)