avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate Campaign

Activitate Campaign

Am depus o petitie la politie privind instalarea de catre un vecin a unei camere de supraveghere video pe palierul blocului, la etaj, unde sunt proprietarul unui apartament in care locuiesc. Camera vede tot palierul, avand un unghi de vedere de 360 grade pe orizontala, stiu sigur asta, nu ma intrebati de unde. Practic suntem spionati cu totii non-stop. Nu are aprobarea scrisa a niciunuia din cei 3 vecini. Nici nu se poate discuta civilizat cu el pentru ca este agresiv verbal. Stiu ca este ilegal plasata. Am tot citit legi si decizii si nici vreo aprobare de la presedintele asociatiei de proprietari nu-i poate da dreptul de a ne supraveghea pe toti. Isi poate monta o camera video simpla deasupra usii sale, indreptata in jos, care "vede" doar usa sa si nimic altceva. De la politie am primit raspunsul ca nu este de competenta lor si zic ei ca au redirectionat-o la ANSPDCP (autoritatea nat. de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal) spre "competenta solutionare". Dupa aprox.16 zile in care am tot asteptat un raspuns de la aceasta autoritate, am sunat la ei, am expus situatia si mi-au spus ca nu e de competenta lor, ci chiar de competenta politiei. Autoritatea imi raspunde in 45 de zile de cand i-a trimis-o politia. Pana atunci nesimtitul ne filmeaza non-stop si cine naiba stie ce face cu filmarile, pe unde le posteaza. E insuportabil. As vrea sa fac o contestatie la raspunsul primit de la politie. Exista un termen legal in care trebuie sa o fac? Sau trebuie sa procedez altfel, adresandu-ma unui for superior sectiei de politie? Va multumesc.
Un proprietar, persoana fizica, are dreptul legal sa instaleze o camera de supraveghere langa usa sa care sa vizualizeze intreg palierul, respectiv toate intrarile in apartamentele vecinilor, scarile de acces la etaj, ghena de gunoi, usa liftului, fara a avea acceptul proprietarilor de pe etajul respectiv? In ce conditii o poate face legal si daca necesita aprobarea vreunei institutii. Un vecin a instalat si eu nu sunt de acord. Ce actiuni legale pot intreprinde pentru ca acesta sa remedieze situatia, respectiv sa o dezinstaleze ?