avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Belpheg0r

Activitate Belpheg0r

In condominiul din Aleea Avrig 14 bloc P6 cu 3 scari a cite 44 apartamente (total 132 apt.)
a avut loc o avarie la una din coloanele verticale de apa (bucatarie) care a necesitat
spargerea completa a unor pereti pentru a ajunge la colana de apa si a o repara.
Cind a repartizat cheltuielile (reparatii parti comune) contabila a impartit cheltuiala
proportional cu cota partenu la cele 132 apartamente, nici la cele 44 de pe scara B (cu avaria)
ci la 11 adica la cele 11 apartamente (de la parter la et. 10) prin care trecea teava respectiva.
In ziua de casierie am intrebat casiera de ce repartizarea s-a facut pe 11 apt si nu 132 apt.
Mi-a raspuns rastit ca asa se face, ca stie mai bine ca oricine legea 196/2018 actualizata.
Imediat am consultat pe net legea 196/2018 unde la art 84-85 stabileste ca astfel de cheltuiala
"se repartizeaza proportional cu cota-parte din proprietatea comuna a fiecarui proprietar".
Sursa: EuroAvocatura.ro, Legea asociatiilor de proprietari, actualizata 2024 - Legea 196/2018.
Pina la urma cum este corect? Cheltuiala se imparte (proportional) la 132 (bloc) sau 11 (coloana)?