avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate Glstanc

Activitate Glstanc

Pentru apartamentele cu centrala fiecare vecin a semnat propriul contract cu furnizorul de gaze. Nu e nimic comun.

Pentru gazul centralizat responsabila e asociația de proprietari din care face parte toată lumea.

Ma interesează sa aflu cum ar trebui sa se aplice legea, nu dacă e corect sau nu din punct de vedere moral.

POPA GHEORGHE a scris:

Dupa ideea dvs., apartamentele care au ramas racordate la teava veche, ar urma, sa plateasca si cota parte la revizia/ intretinerea/ inlocuirea si a tevii noi la care sunt racordate apartamentele cu centrala proprie.

Va multumesc!
Buna ziua,

Se da urmatoarea situatie.
Majoritatea apartamentelor din bloc au pus centrala proprie, in afara de 3 (printre care si eu).

In urma unei verificari ni s-a spus ca teava de gaz de la bransamentul centralizat, adica cea pe care o folosesc doar cele 3 apartamente, este foarte veche si trebuie inlocuita, plus montat electrovalva si senzori pe casa scarii.

As dori sa stiu daca aceste cheltuieli ar trebui sa fie comune asociatiei de proprietari (indiferent daca au centrala proprie si teava de gaz separata) in baza legii HG 1588/2007 art 32, sau daca se plateste doar de cei bransati la sistemul centralizat.

Presedinta asociatiei a spus ca pretul lucrarii se va imparti doar intre cele 3 apartamente si ca cel mai bine ar fi sa renuntam toti la 3 la gazul centralizat si sa se taie teava. A mai spus ca daca celalti doi vor renunta si eu nu, va trebui sa suport intregul cost.

Multumesc,