avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Activitate Lorida

Activitate Lorida

Buna ziua. Am o intrebare legata de contract de vanzare- cumparare pe care il voi da in original unui imputernit.
Eu locuiesc in strainatate.Mama me a murit si ea tot in strainatate.Mama avea un apartament la Iasi si e pe numele ei..Eu sunt singura fiica, unica mostenitoare. Tatal meu a murit in Iasi, in urma cu mai mult de 30 de ani. Vreau sa fac succesiunea apartamentului si am luat deja legatura cu o firma de notariat din Iasi. Pentru dezbaterea mostenirii, ei cer ca o persoana imputernicita de mine sa vina la firma si sa prezinte contractul in original.Eu nu pot pleca sa ma ocup.. Nu stiu daca e sigur sa trimit contractul in original unei pritene de la Iasi sau unei avocate din Bucuresti ,pe care cineva mi-a recomandat dar care trebuie sa se deplaseze la Iasi. Cine va primi contractul in original poate vinde/ transfera pe alt nume/ face falsificari cu apartamentul?
Mentionez ca apartamentul pe numelei mamei a fost cumparat in 1991.Si eu detin 2 docunente cumparare- vanzare in original si o copie.Mentinez ca apartamentul nu e inca intabulat

Va rog mult un consult. Multumesc anticipat.