avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate Ana Eva

Activitate Ana Eva

Va mulțumesc pt răspuns!
Dar cine/unde decide dacă se continua cu dosarul?
Cat durează după ce se comite fapta pana se întâmplă ceva,pana ești chemata undeva?

Cabinet de Avocat Diaconu Cosmin George a scris:

Dacă se continuă cu dosarul și nu se renunță la urmărirea penală, ar trebui să fii chemată pentru ați aduce la cunoștință calitatea de suspect și ulterior inculpa, se mai iau declarații. După se dispune trimiterea dosarului la instanță, unde urmează faza de cameră preliminară și apoi cea de judecată. Mai multe detalii despre camera preliminară aici: [ link extern ] /

Dacă ai nevoie de ajutor suplimentar, mă poți contacta. Detalii de contact pe site.

Numai bine!

Dar s-a întocmit dosar,mi s-a spus ca depinde de procuror de acum înainte.
Nu m-au dus pt poza și amprente,dar s-a luat declarație la fata locului.
Nu știu ce urmează,voi fi arestata preventiv când vine politia la ușa?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu ati fost luat de polițiști nu sunt probleme penale.

București 2024

În cazul în care esti prins ca ai furat din supermarket, vine politia,bunurile le-ai returnat magazinului(adică si-au recuperat prejudiciul)ți se ia declarație,dar nu te duce pt poza și amprente,declari ca regreți fapta și ti-o asumi nu ai niciun antecedent cu politia,de niciun fel,ți se cere nr de tef și cam atât știi.
Ce urmează?trebuie sa aștepți,ce?vine politia la ușa,te ia la secție?sau?
Ce șanse sunt sa scapi doar cu amenda?
Bună seara!
Îmi puteți spune cum s-a terminat situația cu furtul din supermarket?

Kristinaaa a scris:

buna ziua,

am 23 de ani si recent am terminat facultatea. am fost la sibiu si am furat dintr-un supermarket bunuri in valoare de 180 Ron, adika un milion opt sute. am fost prinsa si am declarat ca am furat, am semnat procesul de acolo, nu stiu daca este dosar penal sau daca supermarketul este parte civila, cum am citit in alta discutie postata.
mi s-a spus ca o sa fiu chemata la o audiere de catre procuror, dar dat fiindca sunt la prima abatere, o sa primesc o amenda mai mult ca sigur...e adevarat sau nu? nu stiu daca a fost calificat ca furt calificat, mi s-a facut proces de interpelare...ce inseamna asta???
ideea este ca eu stau in bucuresti fara forme legale (ce am declarat si in declaratia data acolo - pentru ca nu vroiam ca citatia sa ajunga la domiciliul parintilor) - ma afecteaza cu ceva??? si vroiam sa stiu daca ar trebui sa imi iau un avocat sau sa merg singura cand o sa fiu chemata..
sunt foarte speriata...va rog sa imi dati cateva raspunsuri ....care sunt procedurile?
si daca chestia asta o sa imi apara la dosar.....adika daca o sa vreau sa iau viza pentru state daca o sa pot...sau daca vreau sa iau credit la banca...nu ma pricep deloc