avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Ilea M.

Activitate Ilea M.

Bună ziua,

Am un proces cu Poliția Rutieră iar prima Instanță a hotărât (pe data de 10 Mai), că îmi respinge Plângerea contravențională și menține ca fiind adevărată fapta din Procesul verbal întocmit de agentul de la poliția Rutieră, prin care mi se suspendă permisul pentru o perioadă de două luni de zile.

Am făcut Apel în termenul legal de 30 de zile de la pronunțarea hotărârii și s-a fixat ca prinm Termen de Apel, data de 19 iunie 2025.

Astăzi 25 noiembrie intenționez să fac o Cerere de Renunțare la Apel, pe care să o depun la Tribunal (la Instanța de Apel), după care să aștept confirmarea acasă (la domiciliul specificat in cererea depusă), după care să merg cu Hotărârea din prima instanță la Registratură, pentru a pune ștampila cu "definitivă și irevocabilă", după care, să merg la Poliție cu Hotărârea cu ștampila pusă și să predau Permisul.

Întrebarea mea este dacă procedez corect și dacă în două luni de la predarea permisului la poliție pot să mă duc să îmi recuperez din nou permisul de conducere?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!