avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate Ilea M.

Activitate Ilea M.

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua.

Puteti conduce pana la ramanerea definitiva a hotararii de respingere a plangerii contraventionale.

Vă mulțumesc!
..., și o să merg pe mâna dumneavoastră, pentru că am întrebat un cunoscut de al meu, (urist ce-i drept) și mi a spus că nu mai am dreptul să conduc dacă prima instanță a hotărât că plângerea mea este neîntemeată și să predau permisul cât mai repede la Poliția Rutieră.

V aș fi recunoscător dacă mai mi ați confirma încă o dată, ca să nu intru în alte "belele" cum spune românu' !

O zi bună,
... și
Spor, vă doresc!
????

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua.

Puteti conduce pana la ramanerea definitiva a hotararii de respingere a plangerii contraventionale.

Eu vă mulțumesc,
Domnu' Lăzăruțiu și am încredere în ceea ce spuneți,
Am mai întrebat, telefonic un avocat, cunoscut de-al meu, care mi a spus că nu mai am dreptul de a conduce după hotărârea primei instanțe chiar dacă am făcut apel și să predau permisul la poliție cât mai repede.
Sancțiune contravențională: Permis de conducere suspendat două luni.

Bună seara,

În urma hotărârii Primei instanțe de judecată mi s a respins Plângerea contravențională împotriva Poliției Rutiere ca fiind neîntemeiata.
Hotărârea mi a fost comunicată prin poștă pe data de 10 Mai 2024.

Am declarat apel în termen legal și s a fixat primul termen de apel pt data de 15 iunie 2025.

Intrebare:
După pronunțarea Hotărârii din prima instanță mai am sau nu mai am dreptul să conduc autoturismul în această perioadă (adică din 10 Mai 2024 ..., până la pronunțarea Apelului) !?

Bună ziua,

Am un proces cu Poliția Rutieră iar prima Instanță a hotărât (pe data de 10 Mai), că îmi respinge Plângerea contravențională și menține ca fiind adevărată fapta din Procesul verbal întocmit de agentul de la poliția Rutieră, prin care mi se suspendă permisul pentru o perioadă de două luni de zile.

Am făcut Apel în termenul legal de 30 de zile de la pronunțarea hotărârii și s-a fixat ca prinm Termen de Apel, data de 19 iunie 2025.

Astăzi 25 noiembrie intenționez să fac o Cerere de Renunțare la Apel, pe care să o depun la Tribunal (la Instanța de Apel), după care să aștept confirmarea acasă (la domiciliul specificat in cererea depusă), după care să merg cu Hotărârea din prima instanță la Registratură, pentru a pune ștampila cu "definitivă și irevocabilă", după care, să merg la Poliție cu Hotărârea cu ștampila pusă și să predau Permisul.

Întrebarea mea este dacă procedez corect și dacă în două luni de la predarea permisului la poliție pot să mă duc să îmi recuperez din nou permisul de conducere?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!