avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sancțiune contravențională: Permis de conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sancțiune contravențională: Permis de conducere suspendat ...

Sancțiune contravențională: Permis de conducere suspendat două luni.

Bună seara,

În urma hotărârii Primei instanțe de judecată mi s a respins Plângerea contravențională împotriva Poliției Rutiere ca fiind neîntemeiata.
Hotărârea mi a fost comunicată prin poștă pe data de 10 Mai 2024.

Am declarat apel în termen legal și s a fixat primul termen de apel pt data de 15 iunie 2025.

Intrebare:
După pronunțarea Hotărârii din prima instanță mai am sau nu mai am dreptul să conduc autoturismul în această perioadă (adică din 10 Mai 2024 ..., până la pronunțarea Apelului) !?

Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2024
Ilea M., utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:09, 26 Noiembrie 2024
Buna ziua.

Puteti conduce pana la ramanerea definitiva a hotararii de respingere a plangerii contraventionale.

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua.

Puteti conduce pana la ramanerea definitiva a hotararii de respingere a plangerii contraventionale.

Eu vă mulțumesc,
Domnu' Lăzăruțiu și am încredere în ceea ce spuneți,
Am mai întrebat, telefonic un avocat, cunoscut de-al meu, care mi a spus că nu mai am dreptul de a conduce după hotărârea primei instanțe chiar dacă am făcut apel și să predau permisul la poliție cât mai repede.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2024
Ilea M., utilizator
Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua.

Vă mulțumesc!
..., și o să merg pe mâna dumneavoastră, pentru că am întrebat un cunoscut de al meu, (urist ce-i drept) și mi a spus că nu mai am dreptul să conduc dacă prima instanță a hotărât că plângerea mea este neîntemeată și să predau permisul cât mai repede la Poliția Rutieră.

V aș fi recunoscător dacă mai mi ați confirma încă o dată, ca să nu intru în alte "belele" cum spune românu' !

O zi bună,
... și
Spor, vă doresc!
????
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2024
Ilea M., utilizator
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia ... Vasileghe Vasileghe Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia a venit pe 08.09.2022 cu drept de apel 15 zile. Nu am facut apel iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in urma acumularii a 14 puncte de penalizare Lazar.Alexandru Lazar.Alexandru Buna. Am o nelamurire, as aprecia daca cineva poate sa ma ajute in problema mea. In ianuarie am avut o contraventie rutiera, am primit si puncte de penalizare, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ... tullio tullio Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost ... (vezi toată discuția)