avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat in urma acumularii a 14 puncte de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat in urma acumularii a 14 puncte de penalizare

Buna. Am o nelamurire, as aprecia daca cineva poate sa ma ajute in problema mea. In ianuarie am avut o contraventie rutiera, am primit si puncte de penalizare, cu acele puncte am depasit 14 puncte dar eu am facut contestatie la acea contraventie, in luna februarie mi-a venit o comunicare de la politia rutiera sa predau permisul in termen de 5 zile in vederea suspendarii pentru 30 de zile, eu am fost la judecatorie am luat o dovada ca am facut contestatie, am mers la politia rutiera cu acea dovata si mi-au lasat permisul si dreptul de a conduce auto pe timpul procesului. In 22 noiembrie sa judecat apelul. Am vazut pe portalul instantelor ca mi-a fost respins. Nelamurirea mea este, cand trebuie sa predau permisul in momentul cand vine comunicarea de la tribunal sau trebuie sa imi vina o alta instintare de la politia rutiera, precizez ca nu mi-a ajuns prin posta comunicarea de la tribunal pana astazi. Intreb pentru ca nu vreau sa ma aleg cu un dosar penal pentru ca am condus cu permisul suspendat. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2022
Lazar.Alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:06, 12 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
[ link extern ]
Data o stiti, ati vazut-o pe portal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ... tullio tullio Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare: am termen de 15 zile sa predau permisul din momentul ... cristianel cristianel intrebare: am termen de 15 zile sa predau permisul din momentul deciziei definitive la apel.Dar am voie sa conduc din ziua in care se da sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Salut, am avut o suspendare de permis in 2021 pentru viteza, ... Daywalkerr Daywalkerr Salut, am avut o suspendare de permis in 2021 pentru viteza, anume 3 luni suspendare. Am facut contestatie ulterior si apel in cele din urma am pierdut si ... (vezi toată discuția)