avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua am facut contestatie pentru permis sa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua am facut contestatie pentru permis sa inchieiat si ...

Buna ziua am facut contestatie pentru permis sa inchieiat si procesu am fost sa predau pernisu cu certificatu de grefa si o comunicare de la tribunal si nu mi la luat ca trebuie sa am hotararea judecatoreasca .Stie cineva in cat timp ar veni
Cel mai recent răspuns: CPP , Avocat 16:22, 11 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
(4)Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei sau a admis-o în parte, menţinând sancţiunea contravenţională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
(41)
Termenul de 30 de zile prevăzut la alin. (4) se calculează pe zile pline, începând cu ora 00.00 a zilei următoare datei rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. În situaţia în care termenul se împlineşte într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
(42)În situaţia în care, la data de la care se reia executarea suspendării dreptului de a conduce, dreptul de a conduce este afectat deja de o altă suspendare a exercitării acestuia, perioada de suspendare care trebuie executată curge în continuarea perioadei de suspendare aflate deja în curs de executare.
(5)Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convenţional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliţiei rutiere, care îl va înainta unităţii de poliţie care îl are în evidenţă.
(6)Se consideră îndeplinită obligaţia de predare a permisului de conducere şi în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliţiei rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliţiei rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
(7)În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalităţi.

A ramas definitivă soluția? Adică v-ati judecat si la judecătorie si la tribunal? Dacă nu, renunțați la calea de atac? Lămuriți situația, pentru că dacă nu predați permisul cand trebuie se prelungește suspendarea cu 30 de zile.
Am doar certificatul de la grefa si o comunicare de la judecatorie dar nu am hatararea definitiva si din acea cauza nu mia primit permisul cei de la ipj
Daca vreti să grabiți un pic lucrurile, puteți face renuntare la apel și după copie legalizată cu mențiunea definitivă a sentinței. Dacă vreți să vă mai judecați și în apel, declarați apel. Există și varianta sa așteptați să treaca cele 30 de zile (de la primirea sentinței) pentru declararea caii de atac și să mai incercați o data cu poliția după.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am avut o suspendare de permis in 2021 pentru viteza, ... Daywalkerr Daywalkerr Salut, am avut o suspendare de permis in 2021 pentru viteza, anume 3 luni suspendare. Am facut contestatie ulterior si apel in cele din urma am pierdut si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia ... Vasileghe Vasileghe Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia a venit pe 08.09.2022 cu drept de apel 15 zile. Nu am facut apel iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare: am termen de 15 zile sa predau permisul din momentul ... cristianel cristianel intrebare: am termen de 15 zile sa predau permisul din momentul deciziei definitive la apel.Dar am voie sa conduc din ziua in care se da sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)