avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia ...

Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia a venit pe 08.09.2022 cu drept de apel 15 zile. Nu am facut apel iar acum avand in vedere ca au trecut cele 30 de zile pentru a ramane hotararea definitiva vreau sa predau permisul.

Cum se procedeaza daca vreau sa predau permisul,trebuie legalizata hotararea?

Eu am Incheiere finala(desinvestirea) si hotbjudecatoreasca in original, dar nelegalizate

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:34, 12 Octombrie 2022
A primit și pârâtul hotarărea instanței, și o are deja în baza de date. Tot ce trebuie să faceți, este să predați permisul, dacă asta este sancțiunea menținută de instanță.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2022
Dapix, utilizator

Dapix a scris:

A primit și pârâtul hotarărea instanței, și o are deja în baza de date. Tot ce trebuie să faceți, este să predați permisul, dacă asta este sancțiunea menținută de instanță.

Nu trebuie sa am si hotararea la mine, sau e suficient sa ma duc cu permisul la politie?
Predați permisul unde trebuie, și puteți avea cel mult o copie xerox cu sentința primită de la judecatorie. Fără legalizare, pentru că nu sunteți în situația să primiți permisul, ci să-l predați.
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
(4^1) Termenul de 30 de zile prevăzut la alin. (4) se calculează pe zile pline, începând cu ora 00.00 a zilei următoare datei rămânerii definitive a hotărârii judecătorești. În situația în care termenul se împlinește într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.
(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ... tullio tullio Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi ... Adrian_P87 Adrian_P87 Buna ziua! Dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi de circulatie si retinerea permisului de conducere pe o perioada de 3 luni, a fost in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație ... Patysofy Patysofy Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație iar pe 6 Aprilie am termen la judecătorie e posibil sa îmi retina permisul și in cât ... (vezi toată discuția)