avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea ...

Buna ziua, am facut o plangere contraventionala pentru anularea procesului verbal de contraventie ( suspendare permis conducere pe 60zile). Plangerea mi-a fost respinsa de Judecatorie, si acum nu mai doresc sa fac apel. As vrea sa renunt la judecata. Ce ar trebui sa fac? Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, sunt foarte confuz. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:26, 28 Martie 2023
nu mai faceti nimic, dupa comunicarea hotararii curge termenul de apel, pe care nu il formulati.
daca de la politie va cere dovada ca e hotararea definitiva, puteti cere legalizarea ei la judecatorie.
Multumesc mult. De la politie mi-au spus ca trebuie sa ma prezint la ei cu hotararea devinitiva de la Judecatorie. Cand ar trebui sa am acasta hotarare? Dupa ce trece termenul de 30 de zile in care as fi putut face apel? Permisul ar trebui sa-l predau in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii definitive, nu?
Nu trebuie să așteptați acasă vreo hotărâre. După ce expiră termenul de apel, aveți 30 de zile să predați permisul, așa cum scrie la art. 118 din OUG 195 din 2002.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
latka, utilizator
Va multumesc mult! Doar ca politistul mi-a spus ca trebuie sa depun permisul impreuna cu hotararea definitiva de la Judecatorie. De aici si nedumerirea mea , trebuie sa astept aceasta hotarare si sa o legalizez iar apoi sa merg la politie cu permisul si hotararea definitiva, sau pur si simplu merg la politie cu permisul si-l predau ?
Citiți ce scrie la art. 118 din OUG 195 din 2002. Nu l-ați citit, încă.

Alte discuții în legătură

Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație ... Patysofy Patysofy Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație iar pe 6 Aprilie am termen la judecătorie e posibil sa îmi retina permisul și in cât ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Vaetis Vaetis Bună seara! Am primit o hotărâre nefavorabila de la judecătoria Craiova(amenda contravențională data de IPJ+permis reținut pe 30 zile), la care pot face ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)