avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotărâre judecătorească !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotărâre judecătorească !

Buna seara, Astazi am fost la ultima înfățișare intr-un proces in care am fost intimat ! Am văzut pe site la judecătorie ca mi sa respins plângerea ! In cât timp îmi vine acasă hotărârea definitiva ? Și când predau permisul ? Va mulțumesc anticipat !
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2020
bebeto112, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:18, 20 Februarie 2020
Buna ziua,
Dupa ce va vine acasa sentinta va duceti si o legalizati si mergeti la politie si va predati carnetul daca nu folositi o cale de atac.
Sentinta se comunica dupa ce se motiveaza adica intre 30 de zile si cateva luni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati formulat plangere contraventionala , calitatea dvs. in proces este de petent, iar IPJ x are calitatea de intimat, deci nu dvs.
Hotararea instantei de judecata se redacteaza si apoi se comunica partilor din dosar,iar termenul de apel de 30 de zile curge astfel de la comunicarea hotararii.
Termenul in care veti primi hotararea ar trebui sa fie situat intre 30 si 90 de zile de la pronuntare.
Daca nu doriti sa formulati apel, la data expirarii termenului, hotararea va ramane definitiva.
Legalizati hotararea la instanta care a pronunta-o si predati permisul in termen de maxim 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii.
Articolul 118 oug.195/2002
.................................................................
(4) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce se reia in ziua urmatoare celei in care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. Sanctiunea contraventionala complementara constand in suspendarea dreptului de a conduce isi produce efectele fara indeplinirea vreunei alte formalitati.
(5) Predarea permisului de conducere de catre contravenient se face personal, prin reprezentant legal sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, in termenul prevazut la alin. (4) , la serviciul/biroul politiei rutiere, care il va inainta unitatii de politie care il are in evidenta.
(6) Se considera indeplinita obligatia de predare a permisului de conducere si in cazul in care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, in termenul prevazut la alin. (4) la serviciul/biroul politiei rutiere. Data care se ia in considerare este data predarii permisului catre serviciul de curierat. Dovada inlocuitoare se elibereaza la data prezentarii titularului inauntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul politiei rutiere la care a inaintat permisul de conducere.
(7) In cazul in care contravenientul nu preda permisul de conducere in termenul prevazut la alin. (4) , durata de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se majoreaza de drept cu 30 de zile, fara indeplinirea vreunei alte formalitati.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2020
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere Hofman86 Hofman86 Am pierdut proces suspendare permis.hotararea s-a dat în data de 23.01.2020. Am văzut pe site-ul curții de apel cu termen de 30 de zile în care pot să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu un an mi s-a suspendat permisul pentru ... Mihai laz Mihai laz Buna ziua! In urma cu un an mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile pentru neacordare de prioritate, am facut contestatie, am pierdut procesul, am facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma unui apel la un proces verbal de contravenție ... Coman91 Coman91 Buna ziua! In urma unui apel la un proces verbal de contravenție ( depășire linie continua ) am pierdut ! Nu am dus permisul la timp și mi-au mai adăugat ... (vezi toată discuția)