Am si eu situatia asta,insa din punctul meu de vedere trebuie sa primeasca sume in plus la salariu doar cei care se ocupa exclusiv cu recuperarea creantelor.Baza legala este art.20 din Legea nr.284/2010 cu privire la salarizarea personalului bugetar,insa anul acesta nu se aplica aceste prevederi fiind suspendate.
Intr-adevar cei mai multi care au expus aici au fost aporape de avedar,fiecare cu cate ceva.Amenda odata ce ai primit-o nu mai se acumuleaza nici o alta majorare a contravalorii debitului in timp,deci nu este purtatoare de dobanzi sau penalitati.Cat priveste faptul ca in termen de 5 ani se va sterge debitul nu este corect,caci in ceea ce priveste debitele fiscale,odata inceputa executarea silita debitul nu se mai prescrie.Este posibil sa ti se prescrie debitul doar daca te face insolvabila,in cazul in care nu ai bunuri sau venituri(inclusiv bani in cont la banca).In acest din urma caz se prescrie in cinci ani debitul ,de la momentul in care ai trecut in evidenta de insolvabili.In toata aceasta perioada se poate sa iti trebuiasca acte de la primarie iar daca nu platesti ,in acesti cinci ani,nu ti se elibereaza actul solicitat.Sfatul meu este sa platesti,cu toate ca este posibil sa ti se radieze debitul dupa cei cinci ani si sa scapi .Este posibil sa nu te treaca la insolvabili si atunci iti trimit continuu acte de executare pana cand te gaseste cu sume de bani si te executa.Acum tu ramane sa iei o hotarire.O zi buna.
Buna seara.Am si eu o problema legata de intabularea unei scoli,care functioneaza cu acest statut inca din-nainte de 1900,insa in cartea funciara figureaza ca proprietar coroana maghiara,cu un privilegiu in favoarea Trezoreriei Romane.Nu stiu cum sa procedez ca sa intabulez scoala respectiva in proprietatea comunei.As fi recunoscator pentru o idee cum sa procedez in acest caz.Poate a mai avut cineva in tara asemenea situatie.Va multumesc.