Buna seara.Am si eu o problema legata de intabularea unei scoli,care functioneaza cu acest statut inca din-nainte de 1900,insa in cartea funciara figureaza ca proprietar coroana maghiara,cu un privilegiu in favoarea Trezoreriei Romane.Nu stiu cum sa procedez ca sa intabulez scoala respectiva in proprietatea comunei.As fi recunoscator pentru o idee cum sa procedez in acest caz.Poate a mai avut cineva in tara asemenea situatie.Va multumesc.
Se poate invoca uzucapiunea de 32 de ani daca imobilul se afla in zona in care s-a aplicat dreptul cutumiar ungar sau uzucapiunea prevazuta de art. 1415 (parca acesta era) al Codului civil austriac, daca imobilul s-a aflat in zona in care s-a aplicat acest cod.
Trebuie dovedit ca inainte de anul 1943 a inceput o posesie exercitat in numele comunei si ca aceasta a continuat pana in prezent intr-un mod public, neintrerupt, continuu, netulburat, fara violenta si ca proprietar si in baza hotararii instantei judecatoresti se va intabula dreptul de proprietate in favoarea comunei.
Legea 112
zanfir cristian
sunt proprietar la un imobil de 3 ani cu legea 112,mentionez ca sunt chirias din 1978 si imobilul l-am dobandit in 2007.Pe terenul aferent casei(curtea ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune
Borza
Buna. Mi s-a pus in vedere sa precizez actiunea de uzucapiune referitor la temeiul legal daca este dupa dispozitiile Cod civil sau a Legii 115/1938.
Avand in ... (vezi toată discuția)