cum sa se faca in 3 zile convocarea si reconvocarea? Conform legii: "Proprietarii sunt anunţaţi, prin afişare la avizier şi pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunţaţi, pe baza tabelului nominal convocator, prin poştă cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociaţiei de proprietari" in situatiile in care poti gasi pe toata lumea in 3 zile si sa iti semneze da se poate dar prin posta 3 zile ii ia sa ajunga la proprietar sa ridici confirmarea alte 2, etc.
Buna ziua,
Am ajuns presedinte de asociatie. Nu am experienta si nu stiu unde as putea sa ma instruiesc/informez cum trebuiesc facute lucrurile intr-o astfel de situatie. Legea mentioneaza doar obligatii, fara tipizate, solutii concrete, etc.
In prezent intampin urmatoarea situatie:
Doi proprietari au avut avarie la conductele de apa care trec prin pardoseala sau pereti. In urma avariei s-au umplut de apa si 2 pereti ai spatiilor comune (scara blocului) care dupa o perioada au facut mucegai. In spatiul propriu si-au reparat avaria dar pe scara refuza sa repare zonele afectate.
Cum trebuie instiintati oficial asupra obligativitatii reparatiei? Legea spune ca trebuie sa repare dar nu spune cum ii notific si ce pot face in cazul in care refuza sa repare. Nici primaria de sector nu a fost in stare sa imi ofere un raspuns. Le dau somatia si refuza sa semnaze de primire ce pot face? Apoi ce termen legal pot sa le dau pentru efectuarea reparatiei? Un termen estimat este subiectiv si poate fi oricand contestat.
Avem pe foaie un comitet executiv care trebuie convocat si compusa somatia, dar nu vor sa participe in urma convocarii, ce pot face? Sa alegem alti membrii e o gluma pentru ca si cei actuali sunt pusi cu forta pentru ca le-a venit randu (suntem 11 proprietari si ocupam functiile prin rotatie, alta solutie nu am identificat). Nimeni din comitet nu este platit (inclusiv eu) si nici nu vrea sa fie platit pentru ca asa i se pot aduce reprosuri, se merge pe ideea "daca nu iti place preia tu functia ca eu nu ma supar".
Avem o firma care administreaza partea financiara dar nu si cea tehnica. Lucrurile se rapara cand deranjeaza pe cineva de catre cel deranjat...
Multumesc anticipat!