Multumesc de raspunsul f realist. Mi se pare ca acesti elevi needucati au mai multe drepturi ca oricine pe aceasta planeta. In situatia noastra, daca in loc de o carioca, acest baiat lau un compas, si il introducea in ochiul baiatul meu, toata lumea se spala pe maini, nimeni nefiind vinovat. Totul se musamaliza ca fiind bulying. Oricum prin cea ce s-a intamplat, consider ca am fost pusi intr-o situatie f periculoasa de angajatii scolii.
Adevarat ca f multe chestii sunt ascunse in scoala. Cand a fost spart capul elevului respectiv, totul s-a inchis pe loc, cu acordul parintilor elevilui afectat.
Intrebare: strangerea/punerea usoara a palmei/mainii pe spatele gatului (pentru cateva secunde), se incadreaza la "Loviri si alte violente"?
In cazul cel mai grav, as putea scapa cu o amenda penala?
Buna ziua,
am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un raspuns. Sunt tatal unui baiat care este in clasa 5.
In clasa baiatului, exista un grup de 3-4 baieti care sunt foarte agresivi, unul din ei a facut mai multe fapte urate: il bate aproape zilnic pe un alt coleg,
a spart capul altui coleg, dar toate aceste fapte nu au fost raportate de diriginta, spre directorul scolii.
Saptamana trecuta, in timpul orei cu directorul scolii, acest baiat i-a furat baiatului meu din penar un pix pe care l-a distrus, l-a catalogat drept "drogat",
si fapta cea mai urata este ca l-a pictat pe nas cu o corioca, fara ca baiatul meu sa opuna rezistenta.
In prealabil am vorbit cu diriginta clasei, sa nu-l puna in apropierea bancii acestui individ,
ca o preventive. Dar nu s-a intamplat asa, diriginta spunand ca nu se va intampla nimic.
Baiatul nostru ne-a informat ce aceste fapte, si am plecat furiosi la scoala, sa vorbim cu directorul scolii.
Pe holul scolii, l-am chemat afara din clasa pe acest baiat, si am vrut sa-l fac sa vina sa vorbim fata in fata cu directorul.
Din greseala, si acum regret acest lucru, am pus mana cumva pe gatul lui, dar nu tare, ca si cum as prinde un prieten de dupa gat.
Baiatul s-a smucit si a fugit. Deci nu am mers sa-l lovesc, sau sa il ranesc, doar am vrut sa-l fac sa vina sa vorbeasca cu noi.
Din pacate totul a fost filmat de camerele instalate pe holul scolii.
Mentionez ca acest baiat nu a avut nevoie de ingrijiri medicale nici macar 2 minute, dupa intalnirea cu noi nu parea afectat de situatie.
Directorul si diriginta au zis ca dupa ce au vizionat filmul, ca as fi comis o fapta foarte grava.
Ce as putea pati in cazul parintii acestui baiat imi vor face plangere penala? Cea mai simpla , si cea mai grava varianta?
Multumesc