Buna ziua,
Cum se procedeaza in urmatoarea situatie: tevile comune ale blocului sunt doar la mine in baie, apartamentul vecin nu are (din cate am inteleg este posibil asa ceva la blocurile mai vechi). El a incercat sa schimbe tevile de scurgere in baie dar s-au fisurat. In acest moment e nevoie sa se 'lege" la teava principala dar aceasta este doar la mine in baie. :frantic:
Eu sunt obligata sa ii permit accesul si implicit sa sparg peretele (deoarece nu exista nisa sau usa de vizitare).
adica ce scrie aici:
"Art. 296. - (1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2008 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2008 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ. "?
ce reprezinta instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca?
sunt dezorientatata pentru ca firma unde am lucrat prima data a dat faliment deci eu nu am cum sa mai iau acea adeverinta de vechime. in acest caz acei ani nu se iau in considerare desi am avut contract individual de munca vizat la ITM?
lucrez de trei ani de zile cu contracte de munca dar prima firma la care am lucrat nu mi-a facut si carte de munca deoarece nu erau disponibile. cand m-am angajat la actualul loc de munca (acum un an) am declarat ca nu am carte de munca iar ei vor sa-mi faca luna aceasta. eu am citit ca din 2009 nu se mai folosesc, deci care este beneficiul meu daca voi face "pe ultima suta"? va multumesc.